Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na hrnec s vařicí vodou položíme misku, do které rozklepneme vejce, přidáme cukr a ručně šleháme metličkou, až směs dosáhne teploty cca 37 °C. Misku sundáme z hrnce, ale stále šleháme, dokud nebude mít hustší konzistenci než má např. těsto na amolety.
Lístky čaje zpracujeme ve hmoždíři a spolu se 2 lžícemi mléka a moukou přidáme k ušlehaným vejcím. Celou směs důkladně zamícháme.
Připravené těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a povrch uhladíme stěrkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 12 - 25 minut. Po upečení vytáhneme plech z trouby, počkáme, až těsto lehce vychladne a přendáme na bavlněnou utěrku. Spolu s ní pak podél delšího okraje zarolujeme a srolované těsto necháme úplně vychladnout.
Ze smetany vyšleháme šlehačku. Přidáme kondenzované mléko, vanilkový cukr a ještě chvíli šleháme.
Vychladlé těsto pomalu a opatrně rozvineme, navrch naneseme hotový krém a opět srolujeme. Takto připravenou roládu vložíme alespoň na 2 hodiny do lednice odpočinout.