Základem řeckých dezertů jsou hlavně sušené a čerstvé ovoce, ořechy, med a samozřejmě smetanový jogurt. Naše cukrářka Markéta Krajčovičová se nechala inspirovat řeckými chutěmi a připravila pro Vás v podstatě dva dezerty – ovocný chlebíček s řeckým jogurtem. K jogurtu přidala čerstvé ovoce, med, skořici, opražené vlašské ořechy a šťávu z limetky. K tomu připravila ovocný chlebíček z jogurtového těsta. Oba dezerty se skvěle doplňují, ale můžete je podávat i zvlášť!
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.