Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kopřivové pesto

Už jste někdy vyzkoušeli kopřivové pesto? Zatímco bazalkové pesto je už i u nás klasika, to kopřivové zdaleka tolik lidí ještě neochutnalo. A to je velká škoda! Šéfkuchař Roman Paulus ukáže, jak kopřivy správně blanšírovat (a proč) a co všechno se do pesta dává. Prozradí také, jak zajistit, aby kopřiva nepálila, a jak správně pesto skladovat. A až budete mít hotovo, bude vám chutnat nejlépe se špagetami či jinými těstovinami, případně jen tak namazané na topince.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • svazek čerstvých jarních kopřiv
  • 3 × lžíce strouhaného parmezánu
  • 3 × stroužky česneku
  • 4 × lžíce vlašských ořechů
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • pepř
  • sůl
  • mixér
  • sítko

POSTUP

Omyté kopřivy blanšírujeme (asi 1 minutu vaříme) ve vroucí vodě, poté je hned přendáme do misky s ledovou vodou, scedíme a dobře vyždímáme (nebojte, teď už nežahají ?). Měli bychom získat jednu plnou hrst vyždímaných kopřiv.

Připravené kopřivy, nastrouhaný parmezán, celé oloupané stroužky česneku, nasekané vlašské ořechy, oleje, pepř a trochu soli dobře rozmixujeme.

Můžeme okamžitě používat, nebo uskladnit v lednici ve sklenici zalité tenkou vrstvou oleje. Vydrží 2-3 týdny.

Tip na rychlou večeři:

Uvaříme čerstvé těstoviny (můžeme je připravit podle receptu Kulinářské akademie Lidlu zde), které na pánvi prohodíme s trochou vody z těstovin, kopřivovým pestem a zasypeme strouhaným parmezánem nebo Pecorinem. Během pár minut máme hotovo.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.