Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté kopřivy blanšírujeme (asi 1 minutu vaříme) ve vroucí vodě, poté je hned přendáme do misky s ledovou vodou, scedíme a dobře vyždímáme (nebojte, teď už nežahají ?). Měli bychom získat jednu plnou hrst vyždímaných kopřiv.
Připravené kopřivy, nastrouhaný parmezán, celé oloupané stroužky česneku, nasekané vlašské ořechy, oleje, pepř a trochu soli dobře rozmixujeme.
Můžeme okamžitě používat, nebo uskladnit v lednici ve sklenici zalité tenkou vrstvou oleje. Vydrží 2-3 týdny.
Uvaříme čerstvé těstoviny (můžeme je připravit podle receptu Kulinářské akademie Lidlu zde), které na pánvi prohodíme s trochou vody z těstovin, kopřivovým pestem a zasypeme strouhaným parmezánem nebo Pecorinem. Během pár minut máme hotovo.