Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Slaný závin s vejci, špenátem a kopřivami

Hledáte tip na rychlé velikonoční pohoštění? Slaný závin s vejci, špenátem a kopřivami je správná volba, když chcete něco tradičního, ale bez dlouhého vaření. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

V míse smícháme zblanšírovaný nasekaný špenát, zblanšírované kopřivy a nasekaná vejce uvařená natvrdo. 

Tip: Nevíte, co to je blanšírování? Dozvíte se to ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

V rozehřáté pánvi s olejem krátce orestujeme nadrobno nakrájené cibuli a česnek. Ke špenátu, kopřivám a vejcím přidáme nastrouhaný balkánský sýr a cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. 

Listové těsto rozvineme na pracovní plochu, na střed podélně naneseme připravenou směs, oba kraje potřeme trochou rozšlehaného vejce, aby se k sobě konce přilepily. Zabalíme, otočíme tak, aby byl spoj dole, a i s pečicím papírem přendáme na plech. Potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, vidličkou uděláme lehký ornament a pečeme v troubě předehřáté na 230 °C asi 20 minut.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 377 kcal, 11 g bílkovin, 29 g sacharidů, 23 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.