Hledáte tip na rychlé velikonoční pohoštění? Slaný závin s vejci, špenátem a kopřivami je správná volba, když chcete něco tradičního, ale bez dlouhého vaření.
Hledáte tip na rychlé velikonoční pohoštění? Slaný závin s vejci, špenátem a kopřivami je správná volba, když chcete něco tradičního, ale bez dlouhého vaření.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse smícháme zblanšírovaný nasekaný špenát, zblanšírované kopřivy a nasekaná vejce uvařená natvrdo.
Tip: Nevíte, co to je blanšírování? Dozvíte se to ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
V rozehřáté pánvi s olejem krátce orestujeme nadrobno nakrájené cibuli a česnek. Ke špenátu, kopřivám a vejcím přidáme nastrouhaný balkánský sýr a cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Listové těsto rozvineme na pracovní plochu, na střed podélně naneseme připravenou směs, oba kraje potřeme trochou rozšlehaného vejce, aby se k sobě konce přilepily. Zabalíme, otočíme tak, aby byl spoj dole, a i s pečicím papírem přendáme na plech. Potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, vidličkou uděláme lehký ornament a pečeme v troubě předehřáté na 230 °C asi 20 minut.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 377 kcal, 11 g bílkovin, 29 g sacharidů, 23 g tuků.