Slaný závin s vejci, špenátem a kopřivami

play Přehrát video recept
Slaný závin s vejci, špenátem a kopřivami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte tip na rychlé velikonoční pohoštění? Slaný závin s vejci, špenátem a kopřivami je správná volba, když chcete něco tradičního, ale bez dlouhého vaření. 

Tagy

Velikonoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 453 kJ / 347 kcal

Bílkoviny

10,30 g

Tuky

21,70 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

1,15 g

Sacharidy

27,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme zblanšírovaný nasekaný špenát, zblanšírované kopřivy a nasekaná vejce uvařená natvrdo. 

Nevíte, co to je blanšírování? Dozvíte se to ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

02.V rozehřáté pánvi s olejem krátce orestujeme nadrobno nakrájené cibuli a česnek. Ke špenátu, kopřivám a vejcím přidáme nastrouhaný balkánský sýr a cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. 

03.Listové těsto rozvineme na pracovní plochu, na střed podélně naneseme připravenou směs, oba kraje potřeme trochou rozšlehaného vejce, aby se k sobě konce přilepily. Zabalíme, otočíme tak, aby byl spoj dole, a i s pečicím papírem přendáme na plech. Potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, vidličkou uděláme lehký ornament a pečeme v troubě předehřáté na 230 °C asi 20 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo