Receptů, jak připravit dezert s využitím pudinku, je spousta. Chcete připravit pro své blízké něco chutného a zároveň jednoduchého? Vyzkoušejte například recept na čokoládový pudink s croissanty. Křehké máslové croissanty jsou ponořené v čokoládě, mléce a krémové smetaně. Díky tomu jsou velmi chutné a mohou být podávány jako sladká snídaně nebo zajímavá svačinka ke kávě. Užijte si závan francouzské kuchyně i u vás doma!
Croissanty můžete zkusit i naplnit. Upečte je podle receptu z Kuchyně Lidlu, připravte chutný vanilkový krém, přendejte ho do cukrářského sáčku a naplňte s ním pečivo. Získáte tak skvělý zákusek ke kávě nebo čaji, snadno je zabalíte svým ratolestem do školy nebo vezmete sebou do práce. A navíc je to ideální pochoutka na rodinný piknik v přírodě.
Jednoduchý, rychlý a velmi chutný – takový je dezert do skleničky, který vás překvapí nejen svou chutí, ale rovněž vzhledem. Křupavé piškoty namočené ve voňavém tuzemáku, čokoládový pudink a mátová zakysaná smetana tvoří neobvykle osvěžující dezert. Určitě takovou kombinaci vyzkoušejte. Nevíte, jak připravit mátovou zakysanou smetanu? Podívejte se na naše video a zjistíte, že je to opravdu snadné.
Pokud máte raději klasiku, vyzkoušejte recept na domácí čokoládový pudink, který vás nadchne svou jemnou a zároveň výraznou chutí. Neexistuje totiž nic lepšího, než čokoláda rozpuštěná ve smetaně. Tento rychlý a snadný krémový dezert máte za chvilku hotový. Před podáváním ho dozdobte hořkým kakaem, trochou šlehačky a můžete přidat i svěží mátu, která dezert příjemně odlehčí.
Pokud vás lákají spíše exotické recepty, zkuste rýžový pudink s kokosovým mlékem a mangem. V této sladké pochoutce se snoubí asijské chutě v podobě čerstvého mangového pyré a rýže s chutí kokosu. Dezert je nejen dostatečně sladký a krémový, ale i jemný a díky bylinkám osvěžující. Rýžový pudink je ideálním řešením pro všechny, kteří mají rádi lehké, přiměřeně sladké dezerty.
Trochu jiné, ale stejně orientální je spojení pudinku a liči. Ze smetany, bílé čokolády, šťávy z liči a několika dalších surovin můžete vykouzlit chutný a velmi originální dezert. Chcete zjistit, jak chutná? Zkuste tip Kuchyně Lidlu na dezert s vůní liči a zjistíte, že asijské sladkosti jsou nejen chutné a barevné, ale i snadné a rychlé.
Který recept na pudinkový dezert si získal vaše srdce? Klasika, ve které najdete čokoládu a krémovou smetanu, nebo spíše asijské tóny plné exotického ovoce? A možná máte svůj oblíbený recept, jak využít pudink v dezertu? Napište nám ho do komentářů. Pamatujte, že stačí zaměnit jen pár surovin a získáte nové, neotřelé chuťové zážitky. Využijte naše recepty jako základ, pečte, vařte, experimentujte a připravte dezert, který nadchne celou rodinu i přátele. Přejeme dobrou chuť!
Den svatého Patrika si už dávno nepřipomínají jen v Irsku. Bujaré oslavy propukají také v dalších zemích, kde se na počest irského patrona zazelenají…
Pod japonskou kuchyní si většina představí nanejvýš tak sushi. To je ale jen zlomek gastronomie země vycházejícího slunce. Je čas rozšířit si obzory!
Tzaziki, řecky τζατζίκι, je salát z jogurtu, okurky a dalších surovin typický právě pro Řecko. Také se vám vždycky, když si tzaziki připravíte,…