Jednoduché recepty s pudinkem

Jednoduché recepty s pudinkem

Smetanový, vanilkový, čokoládový, s ovocem nebo politý lahodným sirupem – domácí pudink může mít mnoho podob. Můžete ho ovšem využít i do dezertů, které bývají velmi snadné, ale udělají mnoho parády. Vyzkoušejte naše recepty z Kuchyně Lidlu a přesvědčte se sami, jaké úžasné dobroty může pudink vytvořit.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Recept na pudinkový dezert

Receptů, jak připravit dezert s využitím pudinku, je spousta. Chcete připravit pro své blízké něco chutného a zároveň jednoduchého? Vyzkoušejte například recept na čokoládový pudink s croissanty. Křehké máslové croissanty jsou ponořené v čokoládě, mléce a krémové smetaně. Díky tomu jsou velmi chutné a mohou být podávány jako sladká snídaně nebo zajímavá svačinka ke kávě. Užijte si závan francouzské kuchyně i u vás doma!

Croissanty s pudinkem

Croissanty můžete zkusit i naplnit. Upečte je podle receptu z Kuchyně Lidlu, připravte chutný vanilkový krém, přendejte ho do cukrářského sáčku a naplňte s ním pečivo. Získáte tak skvělý zákusek ke kávě nebo čaji, snadno je zabalíte svým ratolestem do školy nebo vezmete sebou do práce. A navíc je to ideální pochoutka na rodinný piknik v přírodě.

Dezert do skleničky

Jednoduchý, rychlý a velmi chutný – takový je dezert do skleničky, který vás překvapí nejen svou chutí, ale rovněž vzhledem. Křupavé piškoty namočené ve voňavém tuzemáku, čokoládový pudink a mátová zakysaná smetana tvoří neobvykle osvěžující dezert. Určitě takovou kombinaci vyzkoušejte. Nevíte, jak připravit mátovou zakysanou smetanu? Podívejte se na naše video a zjistíte, že je to opravdu snadné.

Recept na klasický pudink

Pokud máte raději klasiku, vyzkoušejte recept na domácí čokoládový pudink, který vás nadchne svou jemnou a zároveň výraznou chutí. Neexistuje totiž nic lepšího, než čokoláda rozpuštěná ve smetaně. Tento rychlý a snadný krémový dezert máte za chvilku hotový. Před podáváním ho dozdobte hořkým kakaem, trochou šlehačky a můžete přidat i svěží mátu, která dezert příjemně odlehčí.

Rýžový pudink s mangem

Pokud vás lákají spíše exotické recepty, zkuste rýžový pudink s kokosovým mlékem a mangem. V této sladké pochoutce se snoubí asijské chutě v podobě čerstvého mangového pyré a rýže s chutí kokosu. Dezert je nejen dostatečně sladký a krémový, ale i jemný a díky bylinkám osvěžující. Rýžový pudink je ideálním řešením pro všechny, kteří mají rádi lehké, přiměřeně sladké dezerty.

Pudink a liči?

Trochu jiné, ale stejně orientální je spojení pudinku a liči. Ze smetany, bílé čokolády, šťávy z liči a několika dalších surovin můžete vykouzlit chutný a velmi originální dezert. Chcete zjistit, jak chutná? Zkuste tip Kuchyně Lidlu na dezert s vůní liči a zjistíte, že asijské sladkosti jsou nejen chutné a barevné, ale i snadné a rychlé.

Který recept na pudinkový dezert si získal vaše srdce? Klasika, ve které najdete čokoládu a krémovou smetanu, nebo spíše asijské tóny plné exotického ovoce? A možná máte svůj oblíbený recept, jak využít pudink v dezertu? Napište nám ho do komentářů. Pamatujte, že stačí zaměnit jen pár surovin a získáte nové, neotřelé chuťové zážitky. Využijte naše recepty jako základ, pečte, vařte, experimentujte a připravte dezert, který nadchne celou rodinu i přátele. Přejeme dobrou chuť!

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU