Markéta Krajčovičová
Doba přípravy2 hod.

Croissanty s pudinkem

Pečivo jako z francouzské cukrárny. Připravte si křupavé croissanty s pudinkem podle Lidl Cukrárny. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 350 ml plnotučného mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 450 g hladké mouky Castello + na podsypání
  • 75 g třtinového cukru
  • 15 g droždí
  • špetka soli
  • 2 vejce "M" (do těsta + na potření)
  • 250 g másla Pilos

Náplň

  • 1 balení vanilkového pudinku Belbake
  • 400 ml plnotučného mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 1 lžíce cukru krystal Castello
  • 50 g másla "M"
  • potravinová fólie
  • kuchyňský robot
  • cukrářský sáček
  • rádýlko

POSTUP

Těsto

Do misky nalijeme vlažné mléko, přidáme asi lžíci mouky a cukru a zamícháme. Přidáme nadrobené droždí, promícháme a necháme na teplejším místě vzejít kvásek.

Mezitím do robota nasypeme mouku smíchanou se solí a cukrem a přilijeme připravený (ještě jednou promíchaný) kvásek, vejce a ušleháme. Těsto přendáme na pomoučený vál a zpracujeme způsobem „převalování“ těsta. Poté necháme asi hodinu kynout v míse s trochou mouky.

Mezitím vyválíme mezi dvěma potravinovými fóliemi změklé máslo do tvaru obdélníku (asi 20x30 cm, tloušťka asi 0,5 cm) a dáme ztuhnout.

Nakynuté těsto vyválíme (asi 40x30 cm, tloušťka asi 1 cm) a do jeho středu vložíme ztuhlé máslo, které do těsta ze všech stran zabalíme. Těsto opatrně vyválíme (do tloušťky asi 1 cm), přeložíme na půl, vyválíme (tloušťka těsta asi 0,5 cm) a rádýlkem nakrájíme asi 7 trojúhelníků. V nejširší části trojúhelníku těsto nařízneme asi 0,5 cm, aby se lépe tvaroval. Croissanty tvoříme zatočením trojúhelníku od nejširší části ke špičce. Vložíme na pečicím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut dozlatova.

Náplň

Do hrnce nalijeme mléko (část odložíme stranou) a nasypeme cukr. V odložené části mléka rozmícháme pudink a za stálého míchání přilijeme do horkého (ne vařícího) mléka. Nakonec vmícháme metličkou máslo a vložíme vychladnout do lednice.

Tip

Aby se na pudinku nevytvořil (při chladnutí) škraloup, překryjeme potravinovou fólií.

Croissanty

Vychladlou náplň přendáme do cukrářského sáčku a plníme croissanty směrem do středu v místě s nepřilnutým těstem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU