Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do misky nalijeme vlažné mléko, přidáme asi lžíci mouky a cukru a zamícháme. Přidáme nadrobené droždí, promícháme a necháme na teplejším místě vzejít kvásek.
Mezitím do robota nasypeme mouku smíchanou se solí a cukrem a přilijeme připravený (ještě jednou promíchaný) kvásek, vejce a ušleháme. Těsto přendáme na pomoučený vál a zpracujeme způsobem „převalování“ těsta. Poté necháme asi hodinu kynout v míse s trochou mouky.
Mezitím vyválíme mezi dvěma potravinovými fóliemi změklé máslo do tvaru obdélníku (asi 20x30 cm, tloušťka asi 0,5 cm) a dáme ztuhnout.
Nakynuté těsto vyválíme (asi 40x30 cm, tloušťka asi 1 cm) a do jeho středu vložíme ztuhlé máslo, které do těsta ze všech stran zabalíme. Těsto opatrně vyválíme (do tloušťky asi 1 cm), přeložíme na půl, vyválíme (tloušťka těsta asi 0,5 cm) a rádýlkem nakrájíme asi 7 trojúhelníků. V nejširší části trojúhelníku těsto nařízneme asi 0,5 cm, aby se lépe tvaroval. Croissanty tvoříme zatočením trojúhelníku od nejširší části ke špičce. Vložíme na pečicím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut dozlatova.
Do hrnce nalijeme mléko (část odložíme stranou) a nasypeme cukr. V odložené části mléka rozmícháme pudink a za stálého míchání přilijeme do horkého (ne vařícího) mléka. Nakonec vmícháme metličkou máslo a vložíme vychladnout do lednice.
Aby se na pudinku nevytvořil (při chladnutí) škraloup, překryjeme potravinovou fólií.
Vychladlou náplň přendáme do cukrářského sáčku a plníme croissanty směrem do středu v místě s nepřilnutým těstem.