Čokoládový puding
Doba přípravy30 min.

Čokoládový puding

I takovou věc, jako je pudink, si můžete připravit sami doma. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Puding

  • 100 g hořké čokolády (nebo čokolády na vaření) Fin Carré
  • 0,25 × hrnku krupicového cukru Castello
  • 2 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • 300 ml polotučného mléka Pilos
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × žloutek
  • 50 ml likéru Queen Margot

K servírování

  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × lžíce nastrouhané čokolády Fin Carré
  • holandské kakao Castello
  • krupicový cukr Castello dle chuti

POSTUP

Cukr smícháme s bramborovým škrobem a vsypeme do hrnce. Přidáme mléko a mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí. V malé misce smícháme žloutek se smetanou a vlijeme do hrnce. Za stálého míchání vaříme při nízké teplotě do zhoustnutí. Hrnec stáhneme z ploténky, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a likér. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.

Servírování

Puding nalijeme do mističek a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu s cukrem dle chuti. Puding poprášíme trochou kakaa, ozdobíme připravenou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.