Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte vynikající dezert s příchutí liči podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 114 kJ / 748 kcal
Bílkoviny
7,30 g
Tuky
50,60 g
Vláknina
0,60 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
66,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve smícháme 100 ml smetany s pudinkem, přilejeme asi 50 ml šťávy z liči a promícháme. V hrnci zahřejeme (nevaříme) zbytek čerstvé smetany a šťávy z liči (tolik, abychom získali celkem 500 ml) a přilejeme připravenou směs z pudinku, smetany a liči šťávy. Jakmile pudink zhoustne, odstavíme ho z ohně a metličkou domícháme. Poté jím hned plníme skleničky.
02.V misce smícháme zakysanou smetanu s rozpuštěnou bílou čokoládou. Poté vmícháme na menší kousky nakrájené oloupané liči.
03.Úzkou formu vyplníme po jedné délce utěrkou. Skleničky naplníme na šikmo po jedné stěně skleničky právě uvařeným pudinkem a necháme ve formě v šikmé poloze ztuhnout. Poté naplníme asi 1 cm pod okraj smetanovým krémem a ozdobíme oloupaným liči, malinami, nasekanými pistáciemi, případně lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT