Teplé letní počasí nás přímo vybízí k tomu, abychom se s celou rodinou přenesli do zahrady, k jezeru nebo na chatu. A kde je hodně lidí a zábavy, nesmí chybět ani dobré jídlo. Nic totiž nespojuje lidi víc, než společná příprava pokrmu a stolování.
Začněme ale od začátku, tzn. od rozehřátí grilu. Pokud s grilováním teprve začínáte, musíte se rozhodnout, jaké palivo použijete – brikety, uhlí nebo dřevo? Odpověď Vám poskytne Roman Paulus v následujícím článku.
Palivo máme vybrané, je nejvyšší čas gril rozpálit. To však není tak snadné, jak by se mohlo zdát, i tady Vám nabízíme pár ověřených rad. Správně rozpálený gril je prvním předpokladem k tomu, abyste připravili chutné maso nebo zeleninu. Grilování není tak snadné jako vaření. Už jen proto, že teplotu grilu nikdy nenastavíte tak, jako v troubě.
Máte svůj způsob na povedené grilování, anebo stále přemýšlíte, jak se nejlépe připravit? Máme pro Vás několik rad, díky nimž se Vám podaří připravit ty nejlepší grilované pochoutky:
Máte nějaké další osvědčené tipy, jak se stát opravdovým mistrem grilu? Podělte se o ně s námi v komentářích pod článkem.
Jaké maso se na gril hodí nejvíce? A s čím jej podávat? Nechte se inspirovat recepty Kuchyně Lidlu.
Grilované špízy mají mnoho výhod. Jedná se o menší kousky masa, špíz je tedy hotový dříve než klasický steak. Při přípravě můžete různě experimentovat a použít libovolné suroviny dle chuti. Každému strávníkovi můžete připravit speciální špíz podle toho, co má rád. Můžete libovolně kombinovat maso, uzeniny, zeleninu a také sýry. My si nejvíce pochutnáme na špízech se slaninou, klobáskami a cibulí, na čem si pochutnáte Vy?
Připravit rybu na grilu je opravdový majstrštyk. Pokud si příliš nevěříte, podívejte se na videorecept Romana Pauluse, ve kterém se dozvíte, jak připravit mořského vlka. S radami našeho šéfkuchaře připravíte tu nejlepší rybku, po které se jen zapráší.
Grilování je hodně o mase, i vegetariáni si však přijdou na své. Jedním z receptů, na kterém si pochutnají i ti, kteří maso zrovna nemilují, jsou plněné žampiony. Použijte náplň z pesta a sýra s plísní, doplňte rukolou a uvidíte, že i zarytí masožravci neodolají.
Máte radši kuřecí maso nebo vepřovou krkovičku? I takové recepty najdete v Kuchyni Lidlu. Vyzkoušejte naše recepty a napište nám, jak se Vám společné grilování s rodinou a přáteli povedlo. Přejeme Vám hodně úspěchů!
Nádivka, knedlíky, polévka, čaj… to všechno z plevele, který roste v každém příkopu a pálí jako čert.
Během pracovního týdne nezbývá většině z nás čas na přípravu netradičních a rafinovaných pokrmů. Poradíme Vám, jak upravit oblíbené špagety. Po…
Irsko se proslavilo výrobou dvou alkoholických nápojů – skvělého piva Guinness a tradiční dlouholeté whiskey. K výrobě obou nápojů se využívá ječmen,…