Mořský vlk pečený v alobalu
Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Mořský vlk pečený v alobalu

Mořský vlk je vynikající ryba, která se hodí ke grilování. Recept na mořského vlka v alobalu najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 4 ks mořského vlka cca 400 g
  • 1 citron
  • 8 stroužků česneku
  • 200 g míchaných salátů
  • 200 g vařených brambor
  • sůl
  • olivový olej Luccese
  • balzamikový ocet Acentino

POSTUP

Vykuchaného a dobře očištěného mořského vlka omyjeme pod tekoucí vodou. Je důležité, abychom na rybě ponechali šupiny, protože ty zabrání přilnutí k alobalu. Rybu zbavíme žáber a odstřihneme ploutve. Naplníme plátkem citronu a rozdrceným stroužkem česneku. Alobal potřeme olejem a rybu zabalíme tak, aby neunikala pára.

Vložíme na gril a pečeme 20-30 minut mimo žhavou zónu. Gril musí být zaklopený. Po upečení rybu opatrně vybalíme a naporcujeme.

Rybu nejprve nařízneme špičkou nože na zádech a odstraníme kůži. Následně opatrně naporcujeme maso a podáváme. Maso je dobré ještě dochutit špetkou mořské soli a pokapat olivovým olejem. Tento způsob přípravy je velmi šetrný a dietní.

Servírování

Jako příloha jsou ideální grilované plátky předvařených brambor nebo listový salát.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU