Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vykuchaného a dobře očištěného mořského vlka omyjeme pod tekoucí vodou. Je důležité, abychom na rybě ponechali šupiny, protože ty zabrání přilnutí k alobalu. Rybu zbavíme žáber a odstřihneme ploutve. Naplníme plátkem citronu a rozdrceným stroužkem česneku. Alobal potřeme olejem a rybu zabalíme tak, aby neunikala pára.
Vložíme na gril a pečeme 20-30 minut mimo žhavou zónu. Gril musí být zaklopený. Po upečení rybu opatrně vybalíme a naporcujeme.
Rybu nejprve nařízneme špičkou nože na zádech a odstraníme kůži. Následně opatrně naporcujeme maso a podáváme. Maso je dobré ještě dochutit špetkou mořské soli a pokapat olivovým olejem. Tento způsob přípravy je velmi šetrný a dietní.
Jako příloha jsou ideální grilované plátky předvařených brambor nebo listový salát.