Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na lžíci másla orestujeme pórek nakrájený na kolečka a cibuli na kostičky, později přidáme bílý chřest nakrájený na kousky a restujeme do změknutí. Podlijeme bílým vínem, ochutíme trochou cukru a soli, podlijeme chřestovým a případně i kuřecím vývarem. Vaříme 25–30 minut.
Tip: Pro vegetariánskou verzi vynechte kuřecí vývar a použijte pouze chřestový. Jak si připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Z dvou lžic másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Studenou jíšku vmícháme do vroucí polévky, přidáme smetanu a necháme vařit 15–20 minut. Během vaření mícháme.
Do provařené polévky přidáme pár kapek citronové šťávy a vše dobře rozmixujeme. Přecedíme přes jemné kovové sítko a v případě potřeby dochutíme.
Podáváme v misce se špičkami zeleného chřestu a krutonky z na másle opečené housky.