Teplé letní počasí nás přímo vybízí k tomu, abychom se s celou rodinou přenesli do zahrady, k jezeru nebo na chatu. A kde je hodně lidí a zábavy, nesmí chybět ani dobré jídlo. Nic totiž nespojuje lidi víc, než společná příprava pokrmu a stolování.
Začněme ale od začátku, tzn. od rozehřátí grilu. Pokud s grilováním teprve začínáte, musíte se rozhodnout, jaké palivo použijete – brikety, uhlí nebo dřevo? Odpověď Vám poskytne Roman Paulus v následujícím článku.
Palivo máme vybrané, je nejvyšší čas gril rozpálit. To však není tak snadné, jak by se mohlo zdát, i tady Vám nabízíme pár ověřených rad. Správně rozpálený gril je prvním předpokladem k tomu, abyste připravili chutné maso nebo zeleninu. Grilování není tak snadné jako vaření. Už jen proto, že teplotu grilu nikdy nenastavíte tak, jako v troubě.
Máte svůj způsob na povedené grilování, anebo stále přemýšlíte, jak se nejlépe připravit? Máme pro Vás několik rad, díky nimž se Vám podaří připravit ty nejlepší grilované pochoutky:
Máte nějaké další osvědčené tipy, jak se stát opravdovým mistrem grilu? Podělte se o ně s námi v komentářích pod článkem.
Jaké maso se na gril hodí nejvíce? A s čím jej podávat? Nechte se inspirovat recepty Kuchyně Lidlu.
Grilované špízy mají mnoho výhod. Jedná se o menší kousky masa, špíz je tedy hotový dříve než klasický steak. Při přípravě můžete různě experimentovat a použít libovolné suroviny dle chuti. Každému strávníkovi můžete připravit speciální špíz podle toho, co má rád. Můžete libovolně kombinovat maso, uzeniny, zeleninu a také sýry. My si nejvíce pochutnáme na špízech se slaninou, klobáskami a cibulí, na čem si pochutnáte Vy?
Připravit rybu na grilu je opravdový majstrštyk. Pokud si příliš nevěříte, podívejte se na videorecept Romana Pauluse, ve kterém se dozvíte, jak připravit mořského vlka. S radami našeho šéfkuchaře připravíte tu nejlepší rybku, po které se jen zapráší.
Grilování je hodně o mase, i vegetariáni si však přijdou na své. Jedním z receptů, na kterém si pochutnají i ti, kteří maso zrovna nemilují, jsou plněné žampiony. Použijte náplň z pesta a sýra s plísní, doplňte rukolou a uvidíte, že i zarytí masožravci neodolají.
Máte radši kuřecí maso nebo vepřovou krkovičku? I takové recepty najdete v Kuchyni Lidlu. Vyzkoušejte naše recepty a napište nám, jak se Vám společné grilování s rodinou a přáteli povedlo. Přejeme Vám hodně úspěchů!
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…
Zimní období patří zabíjačkám. Měli jste možnost zažít pravou zabíjačku? V následujících řádcích se na jednu „vydáme“, možná se dozvíte i něco, o čem…