Jak na to: každodenní i slavnostní prostírání s bílým porcelánem

Jak na to: každodenní i slavnostní prostírání s bílým porcelánem

Letos, spolu s nejstarší českou porcelánkou Thun, jsme pro vás připravili jedinečnou porcelánovou kolekci. Talíře a mísy, které navrhla MgA. Lenka Sárová Malíská, na sobě nemají žádné zbytečné okrasy, jen jemný kružnicový reliéf.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Letos, spolu s nejstarší českou porcelánkou Thun, jsme pro vás připravili jedinečnou porcelánovou kolekci. Talíře a mísy, které navrhla MgA. Lenka Sárová Malíská, na sobě nemají žádné zbytečné okrasy, jen jemný kružnicový reliéf. Jsou mimořádně elegantní, aby se na nich mohlo servírovat i slavnostní jídlo, a zároveň plně funkční a pevné, aby vydržely každodenní používání.

TIP: Za každých 500 Kč nákupu v Lidlu získáte jednu samolepku. Za 7 samolepek pak pořídíte sadu nádobí za zvýhodněnou cenu 89,90 Kč. Všechny sady si můžete prohlédnout tady!

Máme pro vás dva nápady, jak porcelán využít při všední i slavnostní večeři.

 

Všední večeře

Jemné kroužky na okraji talířů a misek jsou natolik decentní, že se dají směle kombinovat i s jiným vzorem a dokonce jim nevadí ani další proužky. Tady jsme místo klasického látkového běhounu použili balicí papír s proužky barevnými. Prostřený stůl je díky tomu barevnější, ale nestrhává na sebe příliš mnoho pozornosti, jako to občas dělá velký ubrus.

Dokonce ani nevadí, pokud na velký talíř dáte dospělým hluboký a dětem misku – jemný reliéf vše sjednotí a ani různě velké kusy vedle sebe nepůsobí rušivě.

Ke všední večeři jsme si uvařili mleté maso s bulgurem, které pro Kuchyni Lidlu připravil Roman Paulus. Místo hovězího masa jsme tentokrát zkusili veganské mleté Next Level Hack. Výsledek? Skvělé rychlé jídlo, na kterém jiné „maso“ ani nepoznáte.

 

Štědrovečerní večeře

Porcelán Thun je jako dělaný i pro mimořádné příležitosti – vše je o doplňcích. My jsme letos zvolili docela klasické Vánoce. Nebojte se ani bílé krajky, která se s talíři nepřebíjí a vypadá dobře i na stejně bílém ubrusu. Stejná barevnost naopak může trochu neutralizovat přílišnou zdobivost, která se s klasickou krajkou může pojit a pro kterou ji nemá v oblibě každý. Ale kdy jindy ji vytáhnout než na Štědrý den?

Tradiční vánoční barvy jsme dodali na ubrouscích a na větvičce. Červenou zajistily ozdoby, které se nevešly na stromek, ale rozhodně udělaly hodně parády na naší tabuli.

Ubrousky si snadno vyrobíte z látky, která se dá dobře sehnat i při přísnějších vládních nařízeních. Stačí ji nastříhat a složit stejně velké čtverce.

Možná si ty letošní Vánoce chcete přeci jen trochu ozvláštnit a hledáte úplně nový recept na jinou rybu, novou rybí polévku nebo salát, který si dáte jako alternativu k tomu osvědčenému. Anebo možná, že letos budete v kuchyni zažijete svou štědrovečerní premiéru a nehodláte nijak experimentovat. Osvědčenou klasiku i originální kombinace najdete ve vánoční rubrice Kuchyně Lidlu.

Sbíráte body na kolekci porcelánu? A která sada vás zaujala nejvíc? A hlavně – už se těšíte na Vánoce?

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU