Špenát je zelenina bohatá na vitamíny a jiné prvky – obsahuje vitamín K, kyselinu listovou, železo, fosfor a vápník, a proto by neměl chybět ve Vašem jídelníčku. Pokud nevíte, jak si špenát chutně a rychle připravit, využijte některý z receptů Romana Pauluse. Jako první nabízí palačinky s náplní ze špenátu, rajčat, cibule, česneku a balkánského sýru. Špenát rovněž použil jako přílohu k rybě. Vyzkoušejte například kombinaci se pstruhem a šťouchanými bramborami. Krůtí výpečky s mrkví a bramborovými šiškami doplňte restovaným špenátem se smetanou a česnekem. A nezapomeňte si z čerstvého špenátu připravit i nějaký chutný salát!
.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…
Pokud vás přepadla chuť na chapadla nebo jiné mořské plody, není důvod čekat na dobu dovolených. Dobroty jako mušle, krevety nebo olihně si můžete…