Špenát je zelenina bohatá na vitamíny a jiné prvky – obsahuje vitamín K, kyselinu listovou, železo, fosfor a vápník, a proto by neměl chybět ve Vašem jídelníčku. Pokud nevíte, jak si špenát chutně a rychle připravit, využijte některý z receptů Romana Pauluse. Jako první nabízí palačinky s náplní ze špenátu, rajčat, cibule, česneku a balkánského sýru. Špenát rovněž použil jako přílohu k rybě. Vyzkoušejte například kombinaci se pstruhem a šťouchanými bramborami. Krůtí výpečky s mrkví a bramborovými šiškami doplňte restovaným špenátem se smetanou a česnekem. A nezapomeňte si z čerstvého špenátu připravit i nějaký chutný salát!
Jemný prášek z toho nejlepšího zeleného čaje se přidává do dezertů či do zmrzliny nebo si z něj jednoduše připravíte i osvěžující „latté“. Je…
Přemýšlíte, jak si udělat hezký svátek matek? Anebo jak z obyčejného dne udělat sváteční? Dopřejte si pomalou snídani, neboli brunch, který bude…
Začíná být krásně, příroda se pomalu probouzí a to je každoroční znamení, že bychom měli provětrat kuchyň. Ne snad proto, že se to „musí“, ale proto,…