Špenát je zelenina bohatá na vitamíny a jiné prvky – obsahuje vitamín K, kyselinu listovou, železo, fosfor a vápník, a proto by neměl chybět ve Vašem jídelníčku. Pokud nevíte, jak si špenát chutně a rychle připravit, využijte některý z receptů Romana Pauluse. Jako první nabízí palačinky s náplní ze špenátu, rajčat, cibule, česneku a balkánského sýru. Špenát rovněž použil jako přílohu k rybě. Vyzkoušejte například kombinaci se pstruhem a šťouchanými bramborami. Krůtí výpečky s mrkví a bramborovými šiškami doplňte restovaným špenátem se smetanou a česnekem. A nezapomeňte si z čerstvého špenátu připravit i nějaký chutný salát!
Den svatého Patrika si už dávno nepřipomínají jen v Irsku. Bujaré oslavy propukají také v dalších zemích, kde se na počest irského patrona zazelenají…
Pod japonskou kuchyní si většina představí nanejvýš tak sushi. To je ale jen zlomek gastronomie země vycházejícího slunce. Je čas rozšířit si obzory!
Tzaziki, řecky τζατζίκι, je salát z jogurtu, okurky a dalších surovin typický právě pro Řecko. Také se vám vždycky, když si tzaziki připravíte,…