Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Oloupaná rajčata zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostky. Najemno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v menším kastrůlku na troše olivového oleje. Přidáme na kousky nakrájené špenátové listy (pokud použijeme čerstvé, předem zblašírujeme, čili krátce povaříme ve vroucí vodě), osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a promícháme. Celou směs přendáme na papírové utěrky a osušíme. Vrátíme zpátky do kastrůlku a vmícháme na kostky nakrájený balkánský sýr.
Mouku smícháme s vejci a trochou mléka. Začneme míchat pomocí metličky a postupně přiléváme zbylé mléko. Vzniklé těsto lehce osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku. Těsto ještě promícháme a smažíme tenké palačinky v rozehřáté pánvi potřené olejem. Na každou palačinku dáme asi lžíci náplně, přeložíme okraje, aby náplň nevytekla a srolujeme. Připravené palačinky naskládáme do zapékací mísy a dáme ohřát asi na 5 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
Do menší misky dáme dijonskou hořčici, špetku cukru a balsamico. Osolíme, opepříme, přilijeme 2 lžíce oleje a promícháme metličkou. Rukolu, insalatínu a polní salát důkladně omyjeme, osušíme a přendáme do větší mísy. Listové saláty ochutíme připraveným dresinkem a rukou lehce promícháme.
Špenátové palačinky servírujeme s ochuceným listovým salátem.