Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 45 min.

Krůtí výpečky se špenátem a mrkví

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na krůtí maso se špenátem a dušenou mrkví. Najdete ho na stránkách Kuchyně Lidlu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krůtí výpečky s mrkví

  • 1 kg krůtích spodních stehen Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4× lístky bobkového listu Mikado
  • 100 g slaniny na plátky Pikok
  • 1× cibule
  • 5× stroužků česneku
  • 8× mrkví
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 300 ml krůtího vývaru

Špenát

  • 2 polév. lž. másla Pilos
  • 1× cibule
  • 1× stroužek česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 500 g špenátového protlaku Icefield

Bramborové šišky

  • 300 g brambor
  • 1× vejce "M"
  • 100 g hrubé mouky Castello
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 4× lahůdkové cibulky
  • zapékací mísa
  • alobal
  • lis na brambory

POSTUP

Krůtí výpečky s mrkví

Krůtí stehna vykostíme.

Tip: Jak vykostit krůtí stehna, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Maso nakrájíme na větší kousky, přendáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list, na proužky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou cibuli, 5 rozdrcených stroužků česneku a na větší kousky nakrájenou mrkev. Takto připravené maso přelijeme vínem a vývarem. Nakonec zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, průběžně mícháme a podléváme výpekem. Po hodině alobal odstraníme a dopečeme na barvu.

Špenát

V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli a 1 stroužek česneku. Osolíme, opepříme a orestujeme dozlatova. Přilijeme smetanu a vaříme, až se zredukuje. Nakonec přidáme rozmrazený špenát, promícháme a 2-3 minuty povaříme.

Bramborové šišky

Brambory uvaříme a propasírujeme. Smícháme s vejcem, osolíme, přisypeme hrubou mouku a smícháme v těsto. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Mezitím těsto na vále zpracujeme do velikosti užšího knedlíku, ze kterého odkrajujeme menší části. Vyválíme do tvaru šišek. Šišky vložíme do vroucí vody a vaříme 2-3 minuty (dle velikosti). Poté orestujeme v pánvi na lžíci másla a na kouskách nakrájené nati lahůdkové cibulky.

Tip: Tipy a rady na přípravu bramborových šišek najdete také v Kulinářské akademii Lidlu.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme 4–5 šišek a krůtí výpečky s mrkví a cibulí. Špenát podáváme zvlášť v misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU