Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Krůtí stehna vykostíme.
Tip: Jak vykostit krůtí stehna, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Maso nakrájíme na větší kousky, přendáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list, na proužky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou cibuli, 5 rozdrcených stroužků česneku a na větší kousky nakrájenou mrkev. Takto připravené maso přelijeme vínem a vývarem. Nakonec zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, průběžně mícháme a podléváme výpekem. Po hodině alobal odstraníme a dopečeme na barvu.
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli a 1 stroužek česneku. Osolíme, opepříme a orestujeme dozlatova. Přilijeme smetanu a vaříme, až se zredukuje. Nakonec přidáme rozmrazený špenát, promícháme a 2-3 minuty povaříme.
Brambory uvaříme a propasírujeme. Smícháme s vejcem, osolíme, přisypeme hrubou mouku a smícháme v těsto. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Mezitím těsto na vále zpracujeme do velikosti užšího knedlíku, ze kterého odkrajujeme menší části. Vyválíme do tvaru šišek. Šišky vložíme do vroucí vody a vaříme 2-3 minuty (dle velikosti). Poté orestujeme v pánvi na lžíci másla a na kouskách nakrájené nati lahůdkové cibulky.
Tip: Tipy a rady na přípravu bramborových šišek najdete také v Kulinářské akademii Lidlu.
Na mělký talíř naservírujeme 4–5 šišek a krůtí výpečky s mrkví a cibulí. Špenát podáváme zvlášť v misce.