Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Pokud chcete připravit originální občerstvení na oslavu nebo jen dobrotu ke sledování televizi, rozhodně byste měli vyzkoušet tuto dobrotu podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten připravil video recept na rozpečený chléb, který předem nařezal a naplnil sýrem – k tomu můžete použít například goudu, eidam nebo o krapet aromatičtější ementál. Jediné, co budete ještě potřebovat, je jednoduché česnekové máslo, které celému receptu dodá ještě víc chuti (a také vůně)!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 709 kJ / 408 kcal
Bílkoviny
13,80 g
Tuky
21,60 g
Vláknina
4,90 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
40,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rozpuštěné máslo, najemno nasekaný česnek a bylinky, sůl, pepř a chilli dobře promícháme, abychom získali česnekové máslo.
Dle chuti přidejte do ochuceného másla i jiné bylinky. Například ty ze zahrádky.
02.Chleba nařežeme pilkovým nožem na kostky tak, aby v dolní části zůstal spojený. Podobně jako kdybychom vytvářeli z chleba ježka.
Na tento recept se skvěle hodí starší ještě měkký chléb.
03.Vzniklé mezery vyplníme plátkovým sýrem. Následně přelijeme připraveným bylinkovým máslem a v troubě rozehřáté na 180 °C pečeme 20–25 minut na program horkovzduch.
04.Podáváme ještě teplé tak, aby si každý u stolu mohl utrhnout svůj kus a náležitě si pochutnat.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT