Slider se šunkou a sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tipů na party občerstvení není nikdy dost, a tak určitě oceníte recept šéfkuchaře Romana Pauluse na slider bulky zapečené se šunkou a sýrem. Připravovat je můžete jak jednotlivě jako malé slider burgříky, tak dohromady jako velkou slider bulku s tím, že ji rozkrájíte až po samotném zapečení. Coby náplň sliderů skvěle poslouží ementál, ale také prakticky libovolný jiný sýr, který máte nejraději – tedy třeba gouda, čedar nebo i sýr s modrou plísní.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 12 × slider bulka
  • 250 g pražská šunka
  • 300 g plátkový sýr ementál (45 % tuku)
  • 80 g máslo
  • 1 × lžíce dijonská hořčice
  • 5 g mletý mák
  • 3 × stroužek česnek
  • sůl
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 122 kJ / 269 kcal

Bílkoviny

14,60 g

Tuky

15,50 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

18,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Upečeme slider bulky podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Necháme je vychladnout vcelku a nerozlamujeme je na jednotlivé houstičky.

02.Studené pečivo vcelku podélně rozřízneme tak, abychom získali vrchní plát se spojenými čepičkami housek a spodní plát se spojenými základnami.

03.Na spodní plát postupně velkoryse navrstvíme plátky šunky, sýra a přiklopíme vrchním plátem. Celý základ přemístíme do zapékací mísy, ve které jsme bulky pekli.

04.Rozpuštěné máslo, hořčici, mletý mák, nastrouhaný česnek, mleté chilli, sůl a pepř důkladně promícháme. Zálivkou bohatě potřeme/zalijeme naplněné pečivo a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 30 minut na program horkovzduch.

Pokud se pečivo v troubě začne shora připalovat, přikryjeme ho po zbytek pečení alobalem.

05.Hotové pečivo s propečeným sýrem se šunkou vyndáme z plechu a naporcujeme. Ideálně ještě teplé podáváme.

Pečivo je výborné čerstvě rozpečené na dětskou oslavu či jako chuťovka ke sledování sportovního utkání. Studené se zase hodí do krabičky na výlet nebo jako svačina do školy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo