Upečeme slider bulky podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Necháme je vychladnout vcelku a nerozlamujeme je na jednotlivé houstičky.
Studené pečivo vcelku podélně rozřízneme tak, abychom získali vrchní plát se spojenými čepičkami housek a spodní plát se spojenými základnami.
Na spodní plát postupně velkoryse navrstvíme plátky šunky, sýra a přiklopíme vrchním plátem. Celý základ přemístíme do zapékací mísy, ve které jsme bulky pekli.
Rozpuštěné máslo, hořčici, mletý mák, nastrouhaný česnek, mleté chilli, sůl a pepř důkladně promícháme. Zálivkou bohatě potřeme/zalijeme naplněné pečivo a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 30 minut na program horkovzduch.
Tip: Pokud se pečivo v troubě začne shora připalovat, přikryjeme ho po zbytek pečení alobalem.
Hotové pečivo s propečeným sýrem se šunkou vyndáme z plechu a naporcujeme. Ideálně ještě teplé podáváme.
Tip: Pečivo je výborné čerstvě rozpečené na dětskou oslavu či jako chuťovka ke sledování sportovního utkání. Studené se zase hodí do krabičky na výlet nebo jako svačina do školy.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 378 kcal, 17 g bílkovin, 33 g sacharidů, 20 g tuků.