Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Slider se šunkou a sýrem

Tipů na party občerstvení není nikdy dost, a tak určitě oceníte recept šéfkuchaře Romana Pauluse na slider bulky zapečené se šunkou a sýrem. Připravovat je můžete jak jednotlivě jako malé slider burgříky, tak dohromady jako velkou slider bulku s tím, že ji rozkrájíte až po samotném zapečení. Coby náplň sliderů skvěle poslouží ementál, ale také prakticky libovolný jiný sýr, který máte nejraději – tedy třeba gouda, čedar nebo i sýr s modrou plísní.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 12 × slider bulka
  • 250 g pražská šunka
  • 300 g plátkový sýr ementál (45 % tuku)
  • 80 g máslo
  • 1 × lžíce dijonská hořčice
  • 5 g mletý mák
  • 3 × stroužek česnek
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Upečeme slider bulky podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Necháme je vychladnout vcelku a nerozlamujeme je na jednotlivé houstičky.

Studené pečivo vcelku podélně rozřízneme tak, abychom získali vrchní plát se spojenými čepičkami housek a spodní plát se spojenými základnami.

Na spodní plát postupně velkoryse navrstvíme plátky šunky, sýra a přiklopíme vrchním plátem. Celý základ přemístíme do zapékací mísy, ve které jsme bulky pekli.

Rozpuštěné máslo, hořčici, mletý mák, nastrouhaný česnek, mleté chilli, sůl a pepř důkladně promícháme. Zálivkou bohatě potřeme/zalijeme naplněné pečivo a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 30 minut na program horkovzduch.

Tip: Pokud se pečivo v troubě začne shora připalovat, přikryjeme ho po zbytek pečení alobalem.

Hotové pečivo s propečeným sýrem se šunkou vyndáme z plechu a naporcujeme. Ideálně ještě teplé podáváme.

Tip: Pečivo je výborné čerstvě rozpečené na dětskou oslavu či jako chuťovka ke sledování sportovního utkání. Studené se zase hodí do krabičky na výlet nebo jako svačina do školy.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 378 kcal, 17 g bílkovin, 33 g sacharidů, 20 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.