Kuchyně
Americká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Tipů na party občerstvení není nikdy dost, a tak určitě oceníte recept šéfkuchaře Romana Pauluse na slider bulky zapečené se šunkou a sýrem. Připravovat je můžete jak jednotlivě jako malé slider burgříky, tak dohromady jako velkou slider bulku s tím, že ji rozkrájíte až po samotném zapečení. Coby náplň sliderů skvěle poslouží ementál, ale také prakticky libovolný jiný sýr, který máte nejraději – tedy třeba gouda, čedar nebo i sýr s modrou plísní.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 122 kJ / 269 kcal
Bílkoviny
14,60 g
Tuky
15,50 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
18,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Upečeme slider bulky podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Necháme je vychladnout vcelku a nerozlamujeme je na jednotlivé houstičky.
02.Studené pečivo vcelku podélně rozřízneme tak, abychom získali vrchní plát se spojenými čepičkami housek a spodní plát se spojenými základnami.
03.Na spodní plát postupně velkoryse navrstvíme plátky šunky, sýra a přiklopíme vrchním plátem. Celý základ přemístíme do zapékací mísy, ve které jsme bulky pekli.
04.Rozpuštěné máslo, hořčici, mletý mák, nastrouhaný česnek, mleté chilli, sůl a pepř důkladně promícháme. Zálivkou bohatě potřeme/zalijeme naplněné pečivo a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 30 minut na program horkovzduch.
Pokud se pečivo v troubě začne shora připalovat, přikryjeme ho po zbytek pečení alobalem.
05.Hotové pečivo s propečeným sýrem se šunkou vyndáme z plechu a naporcujeme. Ideálně ještě teplé podáváme.
Pečivo je výborné čerstvě rozpečené na dětskou oslavu či jako chuťovka ke sledování sportovního utkání. Studené se zase hodí do krabičky na výlet nebo jako svačina do školy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT