Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pizza šneci s tuňákem z kynutého těsta

Slaní šneci se nejčastěji připravují z listového těsta, ale šéfkuchař Roman Paulus tentokrát natočil recept na pizza šneky z kynutého těsta, kteří jsou větší, nadýchanější a poslouží stejně dobře jako snack nebo s trochou zeleninového salátu i jako hlavní jídlo. Kromě kynutého těsta (které si můžete jednoduše koupit v Lidlu už hotové na pečicím papíru) budete potřebovat i sekaná rajčata jako základ, strouhanou mozzarellu na posypání a pak cokoliv, co máte rádi. Roman Paulus zvolil tuňáka, ale skvěle poslouží i parmská šunka, mleté maso nebo cokoliv dalšího dle vaší chuti.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kynuté těsto
  • 340 g sekaná rajčata
  • sůl
  • pepř
  • 50 g bazalkové pesto
  • 100 g tuňák ve vlastní šťávě
  • 200 g strouhaná mozzarella
  • olej ve spreji
  • extra panenský olivový olej

POSTUP

Koupené kynuté těsto rozložíme na pracovní plochu i s pečicím papírem.

Těsto asi ze tří čtvrtin potřeme většinou sekaných rajčat, osolíme a opepříme. Ochutíme pestem, scezeným tuňákem a většinou strouhané mozzarelly. 

Zarolujeme s pomocí pečicího papíru, utáhneme a nakrájíme na 2,5–3 cm široké šneky. Formu na pečení vystříkáme olejem ve spreji a šneky do ní naskládáme. Naneseme na ně zbylá sekaná rajčata, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Necháme krátce nakynout.

Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C 20–25 minut dozlatova na program horkovzduch.

Hotové pečivo necháme krátce vychladnout, zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Tip: Pizza šneci se hodí na zahradní oslavu, svačinu do krabičky nebo jako občerstvení k televiznímu fandění u sportu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 217 kcal, 9 g bílkovin, 21 g sacharidů, 10 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.