Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pizza šneci z listového těsta

Jsou ideální na oslavu s přáteli, na piknik, ale klidně i na večerní posedávání u televize. Slané pizza šneky z listového těsta můžete připravit na tisíce různých způsobů a jeden z nich představuje ve svém video receptu šéfkuchař Roman Paulus. Ten si jako základ vybral propasírovaná rajčata s pepřem, solí a bazalkou a přidal už jen šunku a balkánský sýr. Zjistíte, jak těsto dobře a pevně zarolovat, i proč je dobré jej před krájením dát na několik minut do mrazáku. Až budete mít šneky na plechu, stačí je už jen potřít rozšlehaným vejcem a posypat sezamem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
13

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × listové těsto
  • 300 g pasírovaná rajčata
  • sůl
  • pepř
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • 100 g šunka
  • 200 g balkánský sýr
  • 1 × vejce „S“
  • 10 g sezamová semínka

POSTUP

Pasírovaná rajčata ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou.

Těsto i s pečicím papírem rozložíme na pracovní plochu, potřeme ochucenými rajčaty, posypeme nadrobeným sýrem a nakrájenou šunkou. Zarolujeme a ideálně necháme krátce vychladit, aby se nám roláda dobře krájela.

Tip: Zatočenou roládu nechce zatuhnout 1 hodinu v lednici, nebo alespoň 10 minut v mrazničce.

Takto připravené těsto nakrájíme na přibližně 2 cm tlusté špalíčky, které rozmístíme na pečící plech s pečícím papírem a rukou lehce rozmáčkneme. 

Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamem a pečeme při 190–200 °C asi 20–25 minut na program horkovzduch.

Tip: Studení šneci se skvěle hodí jako svačina či oběd do krabičky.

Orientační nutriční hodnoty (1 šnek): 144 kcal, 6 g bílkovin, 9 g sacharidů, 9 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.