Počet porcí
13 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Jsou ideální na oslavu s přáteli, na piknik, ale klidně i na večerní posedávání u televize. Slané pizza šneky z listového těsta můžete připravit na tisíce různých způsobů a jeden z nich představuje ve svém video receptu šéfkuchař Roman Paulus. Ten si jako základ vybral propasírovaná rajčata s pepřem, solí a bazalkou a přidal už jen šunku a balkánský sýr. Zjistíte, jak těsto dobře a pevně zarolovat, i proč je dobré jej před krájením dát na několik minut do mrazáku. Až budete mít šneky na plechu, stačí je už jen potřít rozšlehaným vejcem a posypat sezamem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
615 kJ / 147 kcal
Bílkoviny
6,20 g
Tuky
9,00 g
Vláknina
0,70 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
9,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pasírovaná rajčata ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou.
02.Těsto i s pečicím papírem rozložíme na pracovní plochu, potřeme ochucenými rajčaty, posypeme nadrobeným sýrem a nakrájenou šunkou. Zarolujeme a ideálně necháme krátce vychladit, aby se nám roláda dobře krájela.
Zatočenou roládu nechce zatuhnout 1 hodinu v lednici, nebo alespoň 10 minut v mrazničce.
03.Takto připravené těsto nakrájíme na přibližně 2 cm tlusté špalíčky, které rozmístíme na pečící plech s pečícím papírem a rukou lehce rozmáčkneme.
04.Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamem a pečeme při 190–200 °C asi 20–25 minut na program horkovzduch.
Studení šneci se skvěle hodí jako svačina či oběd do krabičky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT