Pizza šneci z listového těsta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

13 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jsou ideální na oslavu s přáteli, na piknik, ale klidně i na večerní posedávání u televize. Slané pizza šneky z listového těsta můžete připravit na tisíce různých způsobů a jeden z nich představuje ve svém video receptu šéfkuchař Roman Paulus. Ten si jako základ vybral propasírovaná rajčata s pepřem, solí a bazalkou a přidal už jen šunku a balkánský sýr. Zjistíte, jak těsto dobře a pevně zarolovat, i proč je dobré jej před krájením dát na několik minut do mrazáku. Až budete mít šneky na plechu, stačí je už jen potřít rozšlehaným vejcem a posypat sezamem.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 13 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × listové těsto
  • 300 g pasírovaná rajčata
  • sůl
  • pepř
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • 100 g šunka
  • 200 g balkánský sýr
  • 1 × vejce „S“
  • 10 g sezamová semínka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

615 kJ / 147 kcal

Bílkoviny

6,20 g

Tuky

9,00 g

Vláknina

0,70 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

9,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pasírovaná rajčata ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou.

02.Těsto i s pečicím papírem rozložíme na pracovní plochu, potřeme ochucenými rajčaty, posypeme nadrobeným sýrem a nakrájenou šunkou. Zarolujeme a ideálně necháme krátce vychladit, aby se nám roláda dobře krájela.

Zatočenou roládu nechce zatuhnout 1 hodinu v lednici, nebo alespoň 10 minut v mrazničce.

03.Takto připravené těsto nakrájíme na přibližně 2 cm tlusté špalíčky, které rozmístíme na pečící plech s pečícím papírem a rukou lehce rozmáčkneme. 

04.Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamem a pečeme při 190–200 °C asi 20–25 minut na program horkovzduch.

Studení šneci se skvěle hodí jako svačina či oběd do krabičky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo