Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy

Mezi povinnosti čerstvostrážců patří i pečlivá kontrola kvality ovoce, tedy třeba i jablek a hrušek. Šéfkuchař Roman Paulus hrušky s jablky tentokrát nemíchá, a tak připravil hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy. Nenechte se zmást na první pohled netradiční kombinací a rozhodně tento originální dezert vyzkoušejte.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × hruška
  • 1 × listové těsto Chef Select & You
  • 100 g sýr Gruyére Milbona Selection
  • 100 g gorgonzola Italiamo
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 100 g vlašské ořechy Alesto
  • 1 × vejce „S“
  • 2 × lžíce lžíce med
  • pečicí plech
  • struhadlo

POSTUP

Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.

Listové těsto rozprostřeme na plech i s pečicím papírem a posypeme strouhaným tvrdým sýrem a rozdrobenou gorgonzolou.

Na sýry rozprostřeme celé listy bazalky, připravené plátky hrušek. Ovoce soustředíme spíše do střední části těsta a okraje necháme volné nebo pouze zasypané sýrem. Koláč posypeme nalámanými vlašskými ořechy.

Okraje těsta zatočíme dovnitř, propícháme je vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut na program horkovzduch dozlatova.

Upečený koláč pokapeme medem, necháme lehce vychladnout a podáváme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 779 kcal, 22 g bílkovin, 58 g sacharidů, 50 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.