Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Mezi povinnosti čerstvostrážců patří i pečlivá kontrola kvality ovoce, tedy třeba i jablek a hrušek. Šéfkuchař Roman Paulus hrušky s jablky tentokrát nemíchá, a tak připravil hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy. Nenechte se zmást na první pohled netradiční kombinací a rozhodně tento originální dezert vyzkoušejte.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 225 kJ / 771 kcal
Bílkoviny
23,50 g
Tuky
48,70 g
Vláknina
8,40 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
66,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.
02.Listové těsto rozprostřeme na plech i s pečicím papírem a posypeme strouhaným tvrdým sýrem a rozdrobenou gorgonzolou.
03.Na sýry rozprostřeme celé listy bazalky, připravené plátky hrušek. Ovoce soustředíme spíše do střední části těsta a okraje necháme volné nebo pouze zasypané sýrem. Koláč posypeme nalámanými vlašskými ořechy.
04.Okraje těsta zatočíme dovnitř, propícháme je vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
05.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut na program horkovzduch dozlatova.
06.Upečený koláč pokapeme medem, necháme lehce vychladnout a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT