Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.
Listové těsto rozprostřeme na plech i s pečicím papírem a posypeme strouhaným tvrdým sýrem a rozdrobenou gorgonzolou.
Na sýry rozprostřeme celé listy bazalky, připravené plátky hrušek. Ovoce soustředíme spíše do střední části těsta a okraje necháme volné nebo pouze zasypané sýrem. Koláč posypeme nalámanými vlašskými ořechy.
Okraje těsta zatočíme dovnitř, propícháme je vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut na program horkovzduch dozlatova.
Upečený koláč pokapeme medem, necháme lehce vychladnout a podáváme.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 779 kcal, 22 g bílkovin, 58 g sacharidů, 50 g tuků.