Slider cheeseburger
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Slidery jsou malé burgery, které pohromadě poslouží jak jedno velké hlavní jídlo, nebo každý zvlášť jako drobné pohoštění na párty nebo zahradní grilovačce. Šéfkuchař Roman Paulus vás už naučil, jak připravit na slidery bulky, a tak se můžete pustit do samotných burgříků – konkrétně si na grilu připravíte slider cheeseburger z mletého masa, se slaninou a rozteklým čedarem. Na závěr už bude jen na vás, jestli se o slidery podělíte s ostatními, nebo si je necháte všechny pro sebe.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g slanina plátky
  • 1 × cibule
  • 500 g mleté maso mix
  • sůl
  • pepř
  • slider bulky
  • 200 g sýr čedar

Orientační nutriční hodnoty

Energie

878 kJ / 210 kcal

Bílkoviny

12,80 g

Tuky

16,90 g

Vláknina

0,20 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

1,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V litinové pánvi v rozpáleném grilu dokřupava vypečeme plátky slaniny. Hotové vyndáme stranou a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Přiklopíme víko grilu a maso necháme v teplotě 220–250 °C 10–15 minut restovat, dokud není měkké a zcela propečené.

02.Sýr nahrubo nastrouháme a předem upečené slider bulky vcelku podélně rozřízneme.

Jak připravit domácí slider bulky zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Na pizza kámen položíme spodní půlku pečiva a vrstvíme orestované maso, polovinu sýra, dokřupava vypečenou slaninu, zbytek sýra a vše přiklopíme vrchní polovinou pečiva.

04.Uhlí rozhrneme ke kraji a gril necháme vychladnout přibližně na 180 °C, aby se nám naplněný slider nespálil.

05.Naplněné housky na pizza kameni přendáme na střed grilu, přiklopíme víkem a necháme zapéct 15–20 minut.

Slider cheeseburger je výborný teplý čerstvě rozpečený z grilu, avšak hodí se i studený jako oběd do krabičky nebo svačina na výlet.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo