V litinové pánvi v rozpáleném grilu dokřupava vypečeme plátky slaniny. Hotové vyndáme stranou a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Přiklopíme víko grilu a maso necháme v teplotě 220–250 °C 10–15 minut restovat, dokud není měkké a zcela propečené.
Sýr nahrubo nastrouháme a předem upečené slider bulky vcelku podélně rozřízneme.
Tip: Jak připravit domácí slider bulky zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Na pizza kámen položíme spodní půlku pečiva a vrstvíme orestované maso, polovinu sýra, dokřupava vypečenou slaninu, zbytek sýra a vše přiklopíme vrchní polovinou pečiva.
Uhlí rozhrneme ke kraji a gril necháme vychladnout přibližně na 180 °C, aby se nám naplněný slider nespálil.
Naplněné housky na pizza kameni přendáme na střed grilu, přiklopíme víkem a necháme zapéct 15–20 minut.
Tip: Slider cheeseburger je výborný teplý čerstvě rozpečený z grilu, avšak hodí se i studený jako oběd do krabičky nebo svačina na výlet.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 406 kcal, 20 g bílkovin, 33 g sacharidů, 21 g tuků.