Kuchyně
Americká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Slidery jsou malé burgery, které pohromadě poslouží jak jedno velké hlavní jídlo, nebo každý zvlášť jako drobné pohoštění na párty nebo zahradní grilovačce. Šéfkuchař Roman Paulus vás už naučil, jak připravit na slidery bulky, a tak se můžete pustit do samotných burgříků – konkrétně si na grilu připravíte slider cheeseburger z mletého masa, se slaninou a rozteklým čedarem. Na závěr už bude jen na vás, jestli se o slidery podělíte s ostatními, nebo si je necháte všechny pro sebe.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
878 kJ / 210 kcal
Bílkoviny
12,80 g
Tuky
16,90 g
Vláknina
0,20 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
1,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V litinové pánvi v rozpáleném grilu dokřupava vypečeme plátky slaniny. Hotové vyndáme stranou a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Přiklopíme víko grilu a maso necháme v teplotě 220–250 °C 10–15 minut restovat, dokud není měkké a zcela propečené.
02.Sýr nahrubo nastrouháme a předem upečené slider bulky vcelku podélně rozřízneme.
Jak připravit domácí slider bulky zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Na pizza kámen položíme spodní půlku pečiva a vrstvíme orestované maso, polovinu sýra, dokřupava vypečenou slaninu, zbytek sýra a vše přiklopíme vrchní polovinou pečiva.
04.Uhlí rozhrneme ke kraji a gril necháme vychladnout přibližně na 180 °C, aby se nám naplněný slider nespálil.
05.Naplněné housky na pizza kameni přendáme na střed grilu, přiklopíme víkem a necháme zapéct 15–20 minut.
Slider cheeseburger je výborný teplý čerstvě rozpečený z grilu, avšak hodí se i studený jako oběd do krabičky nebo svačina na výlet.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT