Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Hovězí burger se zkaramelizovanou cibulí

Pro chuť burgeru je určující nejen maso a jeho kvalita, ale také použité přílohy. Použijete-li čerstvou zeleninu, bude burger lehčí, milovníkům cheeseburgeru přihoďte plátek cheddaru navíc, burger můžete i přiostřit přidáním pikantních surovin. V dalším díle Kulinářské akademie Lidlu vám představíme jednoduchou přílohu, která zvýrazní chuť každého hamburgeru – zkaramelizovanou cibuli se zeleným pepřem. Podívejte se na video s Romanem Paulusem a pusťte se do přípravy.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí burger se zkaramelizovanou cibulí

  • 800 g mletého hovězího masa (ideálně 20 % loje)
  • 8 × plátků sýra cheddar
  • 4 × domácí bulky na burger
  • hořčicová majonéza
  • listy špenátu
  • plátky rajčat
  • zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem

POSTUP

Maso vytvarujeme pomocí kroužku, zmáčkneme těžítkem, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje z obou stran. Před dokončením položíme na maso plátky sýru cheddar.

Housku na burger rozkrojíme a opečeme v téže pánvi jako maso.

Obě poloviny rozpečené housky potřeme hořčicovou majonézou, na kterou položíme listy špenátu, plátky rajčat, maso se sýrem, přidáme zkaramelizovanou cibuli a přiklopíme vrchní částí bulky.

Servírování

Jako příloha se hodí batátové hranolky. Hořčicovou majonézu podáváme v misce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.