Do mixovací nádoby nasypeme mouku, vlijeme vlažné mléko, přidáme vejce, nadrobíme čerstvé droždí, přilijeme olivový olej, tekutý med a ochutíme solí (1 lžička odpovídá asi 7 g soli). Uzavřeme víko a 2 minuty hněteme měkké těsto.
Těsto po vypracování přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout do zdvojnásobení.
Na pomoučněném vále nakynuté těsto ručně zpracujeme a vytvarujeme 12 stejně velkých bochánků (asi 72 g každý).
Bulky skládáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, 3 bulky ve 4 řadách, dodržujeme odstupy, přikryjeme utěrkou a necháme znovu na teplém místě nakynout.
Tip: Pokud mate moc velký pekáč, pomůže alobal. Zmačkaným alobalem vycpěte formu po obvodu a následně zmenšený vnitřek vyložte pečicím papírem.
Těsně před pečením bulky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody.
Pečeme v troubě rozehřáté na 175 °C 20–25 minut na program horkovzduch dozlatova.
Bulky necháme vychladnout a až poté podáváme. Hodí je jako pečivo na domácí sendviče ke svačině – naplněné šunkou, sýrem a zeleninou, nebo jako bulky k letnímu grilování. Lze z nich uříznout libovolně velký kus a naplnit grilovanou klobásou nebo grilovaným či trhaným masem.
Orientační nutriční hodnoty (1 bulka): 197 kcal, 6 g bílkovin, 32 g sacharidů, 5 g tuků.