Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Slider bulky – pečivo na sendviče i ke grilu

Slidery jsou něčím mezi burgery a malými sendviči. Jakmile se do nich jednou pustíte, najdete stovky možných využití, ať už budete připravovat grilovačku, oslavu narozenin, anebo třeba jenom rodinnou večeři. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na to, jak připravit těsto na slidery a jak je poté správně upéct. Těsto nejsnadněji připravíte v multifunkčním robotu Monsieur Cuisine, ale nebojte se – poradíte si i bez něj. Těsto se připravuje s medem a před upečením se nechává celkem dvakrát kynout. Čím hotové slidery naplníte, je už jenom na vás.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 450 g hladká mouka + na podsypání
  • 250 g polotučné mléko
  • 1 × vejce “M” + na potření
  • 21 g čertsvé droždí
  • 40 g olivový olej
  • 30 g med
  • 1 × lžička sůl

POSTUP

Do mixovací nádoby nasypeme mouku, vlijeme vlažné mléko, přidáme vejce, nadrobíme čerstvé droždí, přilijeme olivový olej, tekutý med a ochutíme solí (1 lžička odpovídá asi 7 g soli). Uzavřeme víko a 2 minuty hněteme měkké těsto.

Těsto po vypracování přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout do zdvojnásobení.

Na pomoučněném vále nakynuté těsto ručně zpracujeme a vytvarujeme 12 stejně velkých bochánků (asi 72 g každý).

Bulky skládáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, 3 bulky ve 4 řadách, dodržujeme odstupy, přikryjeme utěrkou a necháme znovu na teplém místě nakynout.

Tip: Pokud mate moc velký pekáč, pomůže alobal. Zmačkaným alobalem vycpěte formu po obvodu a následně zmenšený vnitřek vyložte pečicím papírem.

Těsně před pečením bulky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody. 

Pečeme v troubě rozehřáté na 175 °C 20–25 minut na program horkovzduch dozlatova.

Bulky necháme vychladnout a až poté podáváme. Hodí je jako pečivo na domácí sendviče ke svačině – naplněné šunkou, sýrem a zeleninou, nebo jako bulky k letnímu grilování. Lze z nich uříznout libovolně velký kus a naplnit grilovanou klobásou nebo grilovaným či trhaným masem.

Orientační nutriční hodnoty (1 bulka): 197 kcal, 6 g bílkovin, 32 g sacharidů, 5 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.