Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Koření (římský kmín, granulovaný česnek, sušené chilli, mletý pepř, sušené oregano a sůl) důkladně promícháme a ve směsi obalíme celý kus masa. Necháme marinovat v lednici ideálně 1 týden.
Tip: Pokud maso připravujeme na poslední chvíli, můžete ho grilovat ihned. Připravíte se ale o chuť koření, které se během týdne v mase krásně vpije.
Ochucenou krkovici vložíme do chladnější části grilu, zavřeme poklop a necháme udit při 180 °C asi 4 hodiny.
Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Poté maso vyndáme, zabalíme do pečicího papíru, následně do alobalu, vrátíme do grilu a pečeme asi při 130 °C další 4–4,5 hodiny.
Měkké maso vybalíme, spolu se šťávou přendáme do pekáče a pomocí dvou vidliček natrháme na kousky. Díky tomu se šťáva vsákne zpět do masa.
Servírujeme na opečené topince, přelité barbecue omáčkou, posypané smaženou šalotkou a nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Tip: Jak si připravit domácí barbecue omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Je to jednoduché. Šalotku oloupeme a nakrájíme na proužky, které smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat na papírovém ubrousku a vychladnout. Cibulka se k trhanému masu náramně hodí a můžete si ji připravit ještě před grilováním.