Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Zapečené pikantní ústřice s omáčkou barbecue

Ústřice patří k luxusním potravinám a zároveň jsou velmi oblíbeným afrodiziakem. Roman Paulus vám v Akademii Lidlu ukáže, jak vaše chutě a smysly ještě více rozpálit. Rozhodl se totiž připravit ústřice s pikantní zeleninovou omáčkou a aromatickou bylinkovou strouhankou. Neváhejte a překvapte jimi svou drahou polovičku.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP


Na přípravu zapečených pikantních ústřic s omáčkou barbecue potřebujeme: čerstvé ústřice, máslo, česnek, šalotku, kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), barbecue omáčku, tabasco, hrubou mořskou sůl, čerstvou strouhanku, parmezán, čerstvé bylinky, kajenské koření.

 

Postup:

Ústřice i se skořápkou uvaříme v páře (2 – 3 minuty).

V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájený česnek a šalotku a necháme zpěnit. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou předtím zblanšírujeme, a orestujeme. Přidáme barbecue omáčku a pár kapek tabasca.

Uvařené ústřice otevřeme a vyjmeme. Skořápky umístíme do servírovací misky s hrubou mořskou solí a naplníme připravenou pikantní omáčkou. Na omáčku umístíme ústřici, posypeme směsí  z čerstvé strouhanky, parmezánu, bylinek a kajenského koření a zapečeme v troubě pod grilem nebo flambovací pistolí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.