Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na přípravu zapečených pikantních ústřic s omáčkou barbecue potřebujeme: čerstvé ústřice, máslo, česnek, šalotku, kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), barbecue omáčku, tabasco, hrubou mořskou sůl, čerstvou strouhanku, parmezán, čerstvé bylinky, kajenské koření.
Ústřice i se skořápkou uvaříme v páře (2 – 3 minuty).
V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájený česnek a šalotku a necháme zpěnit. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou předtím zblanšírujeme, a orestujeme. Přidáme barbecue omáčku a pár kapek tabasca.
Uvařené ústřice otevřeme a vyjmeme. Skořápky umístíme do servírovací misky s hrubou mořskou solí a naplníme připravenou pikantní omáčkou. Na omáčku umístíme ústřici, posypeme směsí z čerstvé strouhanky, parmezánu, bylinek a kajenského koření a zapečeme v troubě pod grilem nebo flambovací pistolí.