Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zavřené ústřice necháme 2 – 3 minuty vařit v páře.
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Přidáme čerstvé špenátové listy, stáhneme plamen, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky a orestované piniové oříšky a zamícháme. Přendáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečnou vodu.
Uvařené ústřice otevřeme a vyjmeme vnitřek. Skořápky omyjeme a přendáme na talíř s hrubou mořskou solí. Do jednotlivých skořápek vložíme špenátovou směs, ústřici, přelijeme lžící holandské omáčky a zapečeme pod grilem v troubě nebo pomocí flambovací pistole.