Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Zapečené ústřice s holandskou omáčkou

Ústřice patří k oblíbeným mořským plodům i v našich končinách. Tradičně se podávají syrové s citronem, ale věděli jste však, že se mohou i tepelně upravit? Roman Paulus Vám ukáže, jak připravit zapečené ústřice podávané se špenátovo-rajčatovou směsí a jemnou holandskou omáčkou. Pokud tedy hledáte výjimečný recept na předkrm elegantní večeře, zapečené ústřice jsou správná volba.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • ústřice
  • máslo
  • šalotka
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý listový špenát
  • rajčata
  • piniové oříšky
  • holandská omáčka
  • hrubá mořská sůl k servírování

POSTUP

Zavřené ústřice necháme 2 – 3 minuty vařit v páře.

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Přidáme čerstvé špenátové listy, stáhneme plamen, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky a orestované piniové oříšky a zamícháme. Přendáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečnou vodu.

Uvařené ústřice otevřeme a vyjmeme vnitřek. Skořápky omyjeme a přendáme na talíř s hrubou mořskou solí. Do jednotlivých skořápek vložíme špenátovou směs, ústřici, přelijeme lžící holandské omáčky a zapečeme pod grilem v troubě nebo pomocí flambovací pistole.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.