Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata celer nakrájený na kostky, cibuli najemno, řapíkatý celer na kostky, celé stroužky česneku a stonky listové petržele nasekané najemno. Po chvíli přidáme slávky, orestujeme, zastříkneme bílým vinným octem, přidáme oloupaný citron, necháme provařit, přilijeme bílé víno, necháme provařit, přilijeme rybí vývar, přidáme divoké koření, osolíme a vaříme asi 20 minut.
Přilijeme smetanu a necháme 5 – 10 minut povařit. Omáčku přecedíme, opět přivedeme k varu, zahustíme francouzským máslem a povaříme. Vmícháme studené máslo, počkáme, až se rozpustí, vlijeme studené mléko a tyčovým mixérem napěníme.
Omáčku podáváme s mořským jazykem vařeným na páře, listovým špenátem a opečenými bramborami.