Kuchyně
Česká
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
14 243 kJ / 3 404 kcal
Bílkoviny
76,70 g
Tuky
160,20 g
Vláknina
16,40 g
Sůl
6,70 g
Sacharidy
403,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mléko dáme do předehřátého hrnce, vypneme plamen a necháme ohřát. Z části vlažného mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek, který zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít.
02.V míse promícháme mouku, 1 vejce, sůl, zbylý cukr, rozpuštěné sádlo a máslo s vlažným mlékem, přidáme vzejitý kvásek a v robotu vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení přikryté utěrkou.
03.Nakynuté těsto zpracujeme a rozdělíme na kousky, ze kterých vypracujeme jidášky různých tvarů. Jidášky modelujeme z válce těsta o průměru asi 1,5 cm. Hotové poskládáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme opět na teplém místě nakynout.
04.Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle libosti mákem, kmínem, sezamem, slunečnicovými semínky nebo hrubou solí.
05.Pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT