Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 152 kJ / 514 kcal
Bílkoviny
34,90 g
Tuky
30,30 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
27,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z filetu vyndáme kosti. Z bazalky otrháme lístky a stonky uchováme.
02.Štiku osolíme, opepříme a spolu se stonky bazalky, rozmáčklými, ale neoloupanými stroužky česneku vložíme do přepuštěného másla ohřátého na 70 °C přepuštěného másla a v troubě vyhřáté na 120 °C asi 20 minut konfitujeme.
Jak připravit domácí přepuštěné máslo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Malé brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme. Zeleninu (mrkev, celer a řapíky) nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve s rozehřátým máslem, podlijeme trochou vody a krátce podusíme v pánvi s rozehřátým máslem. Zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a pár minut dusíme pod poklicí. Ke konci přidáme malé vařené brambory, pórek nakrájený na nudličky a nadrobno nasekané bylinky.
04.Do hlubšího talíře nandáme zeleninu s brambory, na které položíme štiku, přelijeme holandskou omáčkou a ozdobíme bramborovou slámou (někdy nazývanou bramborová strouhanka) a lístky čerstvé petržele.
Jak připravit holandskou omáčku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Jednu velkou syrovou bramboru oloupeme, nastrouháme najemno a propláchneme studenou vodou tak, abychom ji zbavili škrobu. Následně usmažíme v přepuštěném másle zbylém po konfitování dozlatova a osušíme na papírové utěrce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT