Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z filetu vyndáme kosti. Z bazalky otrháme lístky a stonky uchováme.
Štiku osolíme, opepříme a spolu se stonky bazalky, rozmáčklými, ale neoloupanými stroužky česneku vložíme do přepuštěného másla ohřátého na 70 °C přepuštěného másla a v troubě vyhřáté na 120 °C asi 20 minut konfitujeme.
Tip: Jak připravit domácí přepuštěné máslo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Malé brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme. Zeleninu (mrkev, celer a řapíky) nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve s rozehřátým máslem, podlijeme trochou vody a krátce podusíme v pánvi s rozehřátým máslem. Zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a pár minut dusíme pod poklicí. Ke konci přidáme malé vařené brambory, pórek nakrájený na nudličky a nadrobno nasekané bylinky.
Do hlubšího talíře nandáme zeleninu s brambory, na které položíme štiku, přelijeme holandskou omáčkou a ozdobíme bramborovou slámou (někdy nazývanou bramborová strouhanka) a lístky čerstvé petržele.
Tip: Jak připravit holandskou omáčku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Jednu velkou syrovou bramboru oloupeme, nastrouháme najemno a propláchneme studenou vodou tak, abychom ji zbavili škrobu. Následně usmažíme v přepuštěném másle zbylém po konfitování dozlatova a osušíme na papírové utěrce.