Lukáš Želechovský
Doba přípravy10 min.

Sriracha glazé

Milujete pálivá jídla? Sriracha glazé dodá vašim pokrmům tu správnou ostrou chuť. Připravte si ji podle receptu našeho odborníka na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 113 g med
  • 16 ml limetková šťáva
  • 30 g rýžový ocet
  • 30 g sójová omáčka
  • 39 g sriracha omáčka

POSTUP

1. Do mísy vložíme med, limetkovou šťávu, rýžový ocet a sójovou omáčku a dobře promícháme. Med se musí rozpustit.

2. Přidáme omáčku sriracha, důkladně promícháme a necháme vychladit.

3. Sriracha glazé je ideální omáčka ke grilovaným masům – výborně se hodí na vepřové, hovězí i kuřecí maso. Skvěle funguje také jako dochucení trhaného masa (pulled pork, pulled chicken), kterému dodá pálivě sladkou chuť a lesklou glazuru.

4. Skvěle ochutí také smažená kuřecí křídla obalená ve strouhance. Kuřecí křídla ihned po vytažení z oleje promícháme se sriracha glazé. Výsledkem jsou perfektně obalená křídla – šťavnatá uvnitř, křupavá na povrchu, s intenzivní chutí, která kombinuje sladkost a pálivost. Podáváme posypaná sezamem.

Tip: Jak usmažit křidélka, se dozvíte ve videu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 115 kcal, 1 g bílkovin, 26 g sacharidů, 1 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.