Ikonická omáčka sriracha dokáže jídlo přiostřit, slouží také jako základ pro další omáčky. Náš odborník na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vás naučí sriracha–arašídovou majonézu.
Ikonická omáčka sriracha dokáže jídlo přiostřit, slouží také jako základ pro další omáčky. Náš odborník na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vás naučí sriracha–arašídovou majonézu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V míse smícháme majonézu, arašídové máslo, ochutíme rýžovým octem a javorovým sirupem, přidáme omáčku sriracha a dobře promícháme do hladké krémové konzistence.
Tip: Znáte sriracha omáčku? Původně pochází z Thajska, konkrétně z města Si Racha, podle kterého nese jméno. Do celosvětového povědomí se ale dostala díky vietnamskému imigrantovi Davidu Tranovi, který po přestěhování do Kalifornie založil dnes již ikonickou značku. Sriracha omáčka se vyrábí z červených chilli papriček, octa, česneku, soli a cukru a poté se nechá krátce zfermentovat.
2. Majonézu necháme ideálně 15–30 minut odležet.
3. Podáváme se smaženými jídly, například krevetami, dále pak jako dip k hranolkům nebo zelenině, do sendvičů, burgerů či bao bulek nebo jako omáčku do asijských bowlů.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 198 kcal, 2 g bílkovin, 6 g sacharidů, 19 g tuků.