Lukáš Želechovský
Doba přípravy10 min.

Sriracha–arašídová majonéza

Ikonická omáčka sriracha dokáže jídlo přiostřit, slouží také jako základ pro další omáčky. Náš odborník na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vás naučí sriracha–arašídovou majonézu.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 80 g majonéza
  • 20 g arašídové máslo smooth
  • 10 g rýžový ocet
  • 10 g javorový sirup
  • 15 g sriracha omáčka

POSTUP

1. V míse smícháme majonézu, arašídové máslo, ochutíme rýžovým octem a javorovým sirupem, přidáme omáčku sriracha a dobře promícháme do hladké krémové konzistence.

Tip: Znáte sriracha omáčku? Původně pochází z Thajska, konkrétně z města Si Racha, podle kterého nese jméno. Do celosvětového povědomí se ale dostala díky vietnamskému imigrantovi Davidu Tranovi, který po přestěhování do Kalifornie založil dnes již ikonickou značku. Sriracha omáčka se vyrábí z červených chilli papriček, octa, česneku, soli a cukru a poté se nechá krátce zfermentovat.

2. Majonézu necháme ideálně 15–30 minut odležet.

3. Podáváme se smaženými jídly, například krevetami, dále pak jako dip k hranolkům nebo zelenině, do sendvičů, burgerů či bao bulek nebo jako omáčku do asijských bowlů.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 198 kcal, 2 g bílkovin, 6 g sacharidů, 19 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.