Máte rádi asijskou kuchyni a stir fry? Pikantní restovaná rýže s tuňákem podle Romana Pauluse vás přenese přímo do srdce Asie.
Máte rádi asijskou kuchyni a stir fry? Pikantní restovaná rýže s tuňákem podle Romana Pauluse vás přenese přímo do srdce Asie.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Vejce vyšleháme, lehce osolíme, vlijeme do rozehřáté wok pánve s olejem a restujeme. Vejce by měla mít konzistenci mezi omeletou a míchanými vejci. Hotová vejce přendáme do misky.
2. Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme česnek nakrájený najemno a mrkev a papriku na nudličky. Přidáme pálivou papričku nakrájenou nadrobno a cibuli najemno, přilijeme rybí a sójovou omáčku a promícháme. Vmícháme uvařenou jasmínovou rýži, vrátíme zpět hotová vejce a přidáme větší část lahůdkové cibulky nakrájené na kolečka.
Tip: Do tohoto pokrmu můžete zpracovat i zbylou rýži z předešlého dne.
3. Tuňáka lehce zakápneme olejem, z obou stran osolíme a opepříme, obalíme v sezamu a grilujeme v rozpáleném grilu ze všech stran. Ideální příprava je rare nebo medium rare.
Tip: Nevíte, co znamená rare? Podívejte se do Kulinářské akademie Lidlu.
4. Grilovaného tuňáka nakrájíme na plátky, podáváme s restovanou rýží v hlubším talíři posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1001 kcal, 46 g bílkovin, 170 g sacharidů, 25 g tuků.