Roman Paulus
Doba přípravy40 min.

Restovaná rýže s tuňákem

Máte rádi asijskou kuchyni a stir fry? Pikantní restovaná rýže s tuňákem podle Romana Pauluse vás přenese přímo do srdce Asie. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × vejce „M“
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • rostlinný olej Vita D´or
  • 2 × stroužek česnek
  • 100 g mrkev
  • 100 g paprika tří barev
  • 2 × chilli papričky
  • 1 × cibule
  • 2 × lžíce rybí omáčka Vitasia
  • 50 ml sójová omáčka Vitasia
  • 800 g jasmínová rýže v jutovém pytli Vitasia
  • 1 × stonek lahůdková cibulka
  • 400 g tuňák steak
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • na obalení loupané sezamové semínko Vitasia

POSTUP

1. Vejce vyšleháme, lehce osolíme, vlijeme do rozehřáté wok pánve s olejem a restujeme. Vejce by měla mít konzistenci mezi omeletou a míchanými vejci. Hotová vejce přendáme do misky. 

2. Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme česnek nakrájený najemno a mrkev a papriku na nudličky. Přidáme pálivou papričku nakrájenou nadrobno a cibuli najemno, přilijeme rybí a sójovou omáčku a promícháme. Vmícháme uvařenou jasmínovou rýži, vrátíme zpět hotová vejce a přidáme větší část lahůdkové cibulky nakrájené na kolečka. 

Tip: Do tohoto pokrmu můžete zpracovat i zbylou rýži z předešlého dne.

3. Tuňáka lehce zakápneme olejem, z obou stran osolíme a opepříme, obalíme v sezamu a grilujeme v rozpáleném grilu ze všech stran. Ideální příprava je rare nebo medium rare.

Tip: Nevíte, co znamená rare? Podívejte se do Kulinářské akademie Lidlu.

4. Grilovaného tuňáka nakrájíme na plátky, podáváme s restovanou rýží v hlubším talíři posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1001 kcal, 46 g bílkovin, 170 g sacharidů, 25 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.