Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Losos v sezamu s restovanou rýží

Připravte si recept inspirovaný asijskou kuchyní na lososa v sezamu s restovanou rýží. 
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Losos

  • 4× filety čerstvého lososa
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g sezamu Vitasia (bílý a tmavý)
  • řepkový olej Promienna

Restovaná rýže

  • 250 g mixu zeleniny (zázvor, česnek, hlíva, mrkev, červená paprika, cuketa, bambusové výhonky Vitasia, lahůdková cibulka)
  • 1 polév. lž. chilli omáčky Sambal Oelek Vitasia
  • 1 špetka citronové trávy Vitasia
  • 1 polév. lž. sezamu Vitasia (bílý a tmavý)
  • 200 g jasmínové rýže Vitasia
  • 2 polév. lž. ochucené sójové omáčky teriyaki Vitasia
  • lahůdková cibulka na ozdobu
  • krevetové lupínky - Prawn crackers na ozdobu
  • pánev s pokličkou
  • wok pánev

POSTUP

Losos

Filety lososa zbavíme kůže, osolíme, opepříme, posypeme sezamem a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran tak, aby losos zůstal uvnitř šťavnatý. Stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme odpočívat.

Restovaná rýže

V rozehřáté wok pánvi s olejem zprudka orestujeme nejprve zázvor nakrájený na nudličky a česnek na plátky. Postupně přidáváme hlívu natrhanou na menší kousky, mrkev, papriku, cuketu a bambusové výhonky nakrájené na nudličky, sambal, citronovou trávu, trochu sezamu a uvařenou rýži, dochutíme ochucenou sójovou omáčkou a přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka.

Servírování

Pokrm podáváme ozdobený kouskem lahůdkové cibulky a křupavými krevetovými lupínky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU