Losos v sezamu s restovanou rýží
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si recept inspirovaný asijskou kuchyní na lososa v sezamu s restovanou rýží. 

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Losos

  • 4 × filet čerstvý losos
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g sezam Vitasia (bílý a černý)
  • řepkový olej Vita D'or

Restovaná rýže

  • 250 g mixu zeleniny (zázvor, česnek, hlíva, mrkev, červená paprika, cuketa, bambusové výhonky Vitasia, lahůdková cibulka)
  • 1 × lžíce chilli omáčka Sambal Oelek Vitasia
  • 1 × špetka citronová tráva Vitasia
  • 1 × lžíce sezam Vitasia (bílý a černý)
  • 200 g jasmínová rýže Vitasia
  • 2 × lžíce ochucená sójová omáčka teriyaki Vitasia
  • na ozdobu lahůdková cibulka
  • na ozdobu krevetové lupínky - Prawn crackers

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 106 kJ / 742 kcal

Bílkoviny

42,80 g

Tuky

39,20 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

53,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Losos

01.Filety lososa zbavíme kůže, osolíme, opepříme, posypeme sezamem a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran tak, aby losos zůstal uvnitř šťavnatý. Stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme odpočívat.

Restovaná rýže

02.V rozehřáté wok pánvi s olejem zprudka orestujeme nejprve zázvor nakrájený na nudličky a česnek na plátky. Postupně přidáváme hlívu natrhanou na menší kousky, mrkev, papriku, cuketu a bambusové výhonky nakrájené na nudličky, sambal, citronovou trávu, trochu sezamu a uvařenou rýži, dochutíme ochucenou sójovou omáčkou a přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka.

Servírování

03.Pokrm podáváme ozdobený kouskem lahůdkové cibulky a křupavými krevetovými lupínky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo