Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Vepřová plec s červeným kari

Ochutnejte vepřové maso na asijský způsob. Stačí navštívit naše stránky kuchynelidlu.cz a připravit si červené kari podle Romana Pauluse.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 600 g vepřové plece bez kosti v celku Čerstvá porce
  • 500 ml vepřového vývaru
  • 150 g zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka Vitasia
  • 2 menší cibule
  • 8 stroužků česneku
  • rostlinný olej Promienna
  • 1 červená paprika
  • 4 pálivé papričky
  • sušená citronová tráva Vitasia
  • 2 polév. lž. třtinového cukru Belbake
  • sůl s jódem Castello
  • 1 limetka
  • lahůdková cibulka na ozdobu
  • 200 g jasmínové rýže Vitasia
  • tyčový mixér
  • sítko

POSTUP

Maso nakrájíme na menší plátky a z ořezů uvaříme vývar.

Nakrájené maso vložíme do várky, kterou připravíme z 500 ml scezeného vepřového vývaru, 50 g zázvoru nakrájeného na kolečka, 100 ml kokosového mléka, 1 cibule nakrájené na nudličky a 2 stroužků česneku nakrájených na plátky. Vaříme doměkka a poté scedíme.

Tip: Kokosové mléko si můžete připravit i sami doma, podívejte se na video v naší Kulinářské akademii a dozvíte se, jak na to.

V hrnci orestujeme na rostlinném oleji zbylý zázvor nakrájený na kolečka, přidáme pálivé papričky nakrájené na větší kusy, 6 stroužků česneku nakrájených na plátky, cibuli a červenou papriku nakrájené na větší kusy, ochutíme citronovou trávou a dusíme téměř doměkka. Posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme 250 ml scezené tekutiny z várky, ve které se vaří maso, a vaříme doměkka (20 – 25 minut). Osolíme, přilijeme zbylé kokosové mléko a šťávu z limetky a následně rozmixujeme. Maso smícháme s omáčkou a krátce provaříme. Podáváme v hlubším talíři s vařenou jasmínovou rýží ozdobené lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU