Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso nakrájíme na menší plátky a z ořezů uvaříme vývar.
Nakrájené maso vložíme do várky, kterou připravíme z 500 ml scezeného vepřového vývaru, 50 g zázvoru nakrájeného na kolečka, 100 ml kokosového mléka, 1 cibule nakrájené na nudličky a 2 stroužků česneku nakrájených na plátky. Vaříme doměkka a poté scedíme.
Tip: Kokosové mléko si můžete připravit i sami doma, podívejte se na video v naší Kulinářské akademii a dozvíte se, jak na to.
V hrnci orestujeme na rostlinném oleji zbylý zázvor nakrájený na kolečka, přidáme pálivé papričky nakrájené na větší kusy, 6 stroužků česneku nakrájených na plátky, cibuli a červenou papriku nakrájené na větší kusy, ochutíme citronovou trávou a dusíme téměř doměkka. Posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme 250 ml scezené tekutiny z várky, ve které se vaří maso, a vaříme doměkka (20 – 25 minut). Osolíme, přilijeme zbylé kokosové mléko a šťávu z limetky a následně rozmixujeme. Maso smícháme s omáčkou a krátce provaříme. Podáváme v hlubším talíři s vařenou jasmínovou rýží ozdobené lahůdkovou cibulkou.