Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Ochutnejte vepřové maso na asijský způsob. Stačí navštívit naše stránky kuchynelidlu.cz a připravit si červené kari podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 574 kJ / 854 kcal
Bílkoviny
42,50 g
Tuky
44,50 g
Vláknina
3,60 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
68,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso nakrájíme na menší plátky a z ořezů uvaříme vývar.
02.Nakrájené maso vložíme do várky, kterou připravíme z 500 ml scezeného vepřového vývaru, 50 g zázvoru nakrájeného na kolečka, 100 ml kokosového mléka, 1 cibule nakrájené na nudličky a 2 stroužků česneku nakrájených na plátky. Vaříme doměkka a poté scedíme.
03.Tip: Kokosové mléko si můžete připravit i sami doma, podívejte se na video v naší Kulinářské akademii a dozvíte se, jak na to.
04.V hrnci orestujeme na rostlinném oleji zbylý zázvor nakrájený na kolečka, přidáme pálivé papričky nakrájené na větší kusy, 6 stroužků česneku nakrájených na plátky, cibuli a červenou papriku nakrájené na větší kusy, ochutíme citronovou trávou a dusíme téměř doměkka. Posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme 250 ml scezené tekutiny z várky, ve které se vaří maso, a vaříme doměkka (20 – 25 minut). Osolíme, přilijeme zbylé kokosové mléko a šťávu z limetky a následně rozmixujeme. Maso smícháme s omáčkou a krátce provaříme. Podáváme v hlubším talíři s vařenou jasmínovou rýží ozdobené lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT