Vepřová plec s červeným kari
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Ochutnejte vepřové maso na asijský způsob. Stačí navštívit naše stránky kuchynelidlu.cz a připravit si červené kari podle Romana Pauluse.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřové plece bez kosti v celku Čerstvá porce
  • 500 ml vepřového vývaru
  • 150 g zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka Vitasia
  • 2 × menší cibule
  • 8 × stroužků česneku
  • rostlinný olej Promienna
  • 1 × červená paprika
  • 4 × pálivé papričky
  • sušená citronová tráva Vitasia
  • 2 × lžíce třtinového cukru Belbake
  • sůl s jódem Castello
  • 1 × limetka
  • lahůdková cibulka na ozdobu
  • 200 g jasmínové rýže Vitasia

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 574 kJ / 854 kcal

Bílkoviny

42,50 g

Tuky

44,50 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

4,50 g

Sacharidy

68,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso nakrájíme na menší plátky a z ořezů uvaříme vývar.

02.Nakrájené maso vložíme do várky, kterou připravíme z 500 ml scezeného vepřového vývaru, 50 g zázvoru nakrájeného na kolečka, 100 ml kokosového mléka, 1 cibule nakrájené na nudličky a 2 stroužků česneku nakrájených na plátky. Vaříme doměkka a poté scedíme.

03.Tip: Kokosové mléko si můžete připravit i sami doma, podívejte se na video v naší Kulinářské akademii a dozvíte se, jak na to.

04.V hrnci orestujeme na rostlinném oleji zbylý zázvor nakrájený na kolečka, přidáme pálivé papričky nakrájené na větší kusy, 6 stroužků česneku nakrájených na plátky, cibuli a červenou papriku nakrájené na větší kusy, ochutíme citronovou trávou a dusíme téměř doměkka. Posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme 250 ml scezené tekutiny z várky, ve které se vaří maso, a vaříme doměkka (20 – 25 minut). Osolíme, přilijeme zbylé kokosové mléko a šťávu z limetky a následně rozmixujeme. Maso smícháme s omáčkou a krátce provaříme. Podáváme v hlubším talíři s vařenou jasmínovou rýží ozdobené lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo