Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Polenta je kukuřičná krupice, která se dá použít na mnoho způsobů. Velice populární je polenta v italské kuchyni v podobě krémové kaše, která se výborně hodí k dušenému jehněčímu nebo jen tak ke grilované zelenině, sušeným rajčatům a rukole. Podívejte se na video Romana Pauluse a dozvíte se, jak polentovou kaši připravit.
01.Vývar a mléko osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vmícháme polentu, přidáme větvičku rozmarýnu a za občasného míchání vaříme doměkka tak, abychom získali krémovou kaši (asi 10 minut). Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.
02.Podáváme s dušeným jehněčím nebo grilovanou zeleninou, sušenými rajčaty a rukolou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT