Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Polenta*

Polenta je kukuřičná krupice, která se dá použít na mnoho způsobů. Velice populární je polenta v italské kuchyni v podobě krémové kaše, která se výborně hodí k dušenému jehněčímu nebo jen tak ke grilované zelenině, sušeným rajčatům a rukole. Podívejte se na video Romana Pauluse a dozvíte se, jak polentovou kaši připravit.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP


Suroviny

  • 125 g polenty
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 50 g nastrouhaného parmezánu nebo grana padano
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl
  • pepř

Postup

Vývar a mléko osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vmícháme polentu, přidáme větvičku rozmarýnu a za občasného míchání vaříme doměkka tak, abychom získali krémovou kaši (asi 10 minut). Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.

Podáváme s dušeným jehněčím nebo grilovanou zeleninou, sušenými rajčaty a rukolou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU