Kuchyně
Italská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 247 kJ / 2 210 kcal
Bílkoviny
48,30 g
Tuky
135,00 g
Vláknina
15,30 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
199,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mléko pomalu ohříváme, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a opepříme. Jakmile se mléko začne vařit, postupně přisypáváme polentu a za stáleho míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Necháme lehce vychladnout (počkejte 3 – 4 minuty) a vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr.
02.Takto připravenou hmotu naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a necháme vychladnout v lednici, ideálně přes noc.
03.Ztuhlou polentu nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, obalíme v mouce a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT