Smažená polenta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Polenta je kukuřičná krupice rozšířená především v Itálii. Připravit z ní můžete spoustu pokrmů, nejčastěji se podává ve formě kaše, skvěle chutná i smažená polenta, jejíž přípravu najdete v následujícím videu s Romanem Paulusem. A s čím takto připravená polenta chutná nejlépe? Hlavně s ragú – jehněčím nebo také s hovězím na víně.
 

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažená polenta

  • 750 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 120 g másla
  • 210 g polenty
  • 2 × žloutky
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • strouhaný parmezán
  • hladká mouka
  • rostlinný olej na smažení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 247 kJ / 2 210 kcal

Bílkoviny

48,30 g

Tuky

135,00 g

Vláknina

15,30 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

199,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mléko pomalu ohříváme, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a opepříme. Jakmile se mléko začne vařit, postupně přisypáváme polentu a za stáleho míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Necháme lehce vychladnout (počkejte 3 – 4 minuty) a vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr.

02.Takto připravenou hmotu naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a necháme vychladnout v lednici, ideálně přes noc.

03.Ztuhlou polentu nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, obalíme v mouce a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo