Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mléko pomalu ohříváme, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a opepříme. Jakmile se mléko začne vařit, postupně přisypáváme polentu a za stáleho míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Necháme lehce vychladnout (počkejte 3 – 4 minuty) a vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr.
Takto připravenou hmotu naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a necháme vychladnout v lednici, ideálně přes noc. Ztuhlou polentu nakrájíme na plátky široké asi 1 cm.
Rajčata nakrájíme na menší kousky a společně s česnekem a bazalkou orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem.
Do zapékací nádoby dáme trochu rajčatové omáčky, na omáčku naskládáme plátky polenty, přelijeme zbylou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Zapečeme v troubě předehřáté na 230 °C dozlatova (pouze na horní gril). Ozdobíme čerstvou bazalkou.