Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí řízky očistíme, opepříme, osolíme, posypeme mletou paprikou, přidáme prolisovaný česnek a několik nakrájených lístků bazalky a zalijeme podmáslím. Maso necháme marinovat v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc. Obalíme ve 150 g polenty a smažíme v pánvi s větším množstvím rozehřátého rostlinného oleje dozlatova. Hotové řízky odkládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.
Vývar a mléko osolíme, opepříme, přivedeme k varu a do vroucí tekutiny vmícháme 125 g polenty. Za občasného míchání vaříme polentu doměkka tak, abychom získali krémovou kaši (asi 10 minut). Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr grana padano.
Cuketu nakrájíme na plátky a opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Osolíme, opepříme, přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny a nakrájenou bazalku.
Na talíř naservírujeme polentovou kaši, opečenou zeleninu a řízek, ozdobíme snítkou bazalky, posypeme trochou nastrouhaného sýru grana padano a zakápneme výpekem ze zeleniny.