Pesto z divokého česneku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Medvědí česnek je k dostání pouze omezenou dobu, proto je potřeba úrodu náležitě zpracovat. Jednou z možností je pesto, které má bohaté využití. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse. 

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Pesto z divokého česneku

  • 100 g divokého česneku
  • 30 g lískových ořechů
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 × lžíce parmezánu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 162 kJ / 278 kcal

Bílkoviny

3,80 g

Tuky

28,50 g

Vláknina

1,40 g

Sůl

0,05 g

Sacharidy

1,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mixéru vložíme nakrájené listy divokého česneku, lískové ořechy, osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán, trochu olivového oleje a opět rozmixujeme.

Věděli jste, že divoký česnek je označení pro různé druhy česneků, které rostou volně v přírodě? Nejznámější odrůdou je pak medvědí česnek.

02.Pesto přendáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici, vydrží až několik týdnů.

03.Podáváme s těstovinami stejně jako ostatní pesta, hodí se také jako dip k opečenému chlebu nebo jako náplň masové rolády.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo