Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem

Receptů s medvědím česnekem není nikdy dost! Šéfkuchař Roman Paulus tentokrát vyzkoušel připravit domácí bramborové knedlíky s medvědím česnekem s rajčatovou omáčkou, smaženou cibulkou a parmezánem. Tento český recept s italským nádechem oceníte při přípravě rychlého oběda nebo večeře. Obejdete se navíc i bez medvědího česneku, který můžete nahradit například špenátovými listy (a pokud chcete, tak trochou prolisovaného klasického česneku). V receptu se naučíte i to, jak připravit bramborové těsto s tvarohem využitelné i při přípravě sladkých tvarohových knedlíku nebo například noků, které si pak můžete dát se svou oblíbenou omáčkou.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 400 g vařených brambor
  • 100 g plnotučného tvrdého tvarohu
  • 2 vejce velikosti „M“
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl
  • 100 g medvědího česneku + na ozdobu
  • 200 g hrubé mouky + na podsypání
  • rajčatová omáčka
  • parmezán na ozdobu
  • parmezán na ozdobu
  • rostlinný olej
  • cibule
  • extra panenský olivový olej
  • lis na brambory
  • struhadlo

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme.

Z propasírovaných brambor, nastrouhaného tvarohu, vejce, muškátového oříšku, soli, nasekaného blanšírovaného (1 minutu vařeného a rychle zchlazeného) medvědího česneku a mouky si připravíme těsto, ze kterého vytvoříme malé knedlíky. Okamžitě vaříme v osolené vodě 6–7 minut.

Tip: Jak na blanšírování se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde.

Podáváme s tomatovou omáčkou a sekaným čerstvým medvědím česnekem. Nakonec můžeme posypat parmezánem, ozdobit dozlatova smaženými kroužky cibule a pokapat olivovým olejem.

Tip: Jak připravit domácí rajčatovou omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU