Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 5 min.

Pečený srnčí hřbet na přírodno

Základní recept na lahodné, jemné a šťavnaté srnčí maso ze hřbetu trvá jen pár minut. Připravte si čerstvé bylinky, olivový olej a podívejte se na video šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu. Prozradí vám, jak upéct srnčí maso, aby zůstalo šťavnaté, jaké bylinky se k němu hodí a ty nejlepší přílohy, které chuť vysoké dokonale podtrhnou. Podívejte se na náš recept a uvařte si zvěřinu tak, jak to dělají v těch nejlepších restauracích.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na pečený srnčí hřbet na přírodno

  • vykostěné a očištěné maso ze srnčího hřbetu
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián

Příloha

  • pyré ze sladkých brambor
  • chipsy z černého kořene
  • opečený černý kořen
  • omáčka z portského vína

POSTUP

Očištěné maso ze srnčího hřbetu osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.

Tip: Jak očistit srnčí hřbet najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Při opékání přidáme do pánve čerstvý rozmarýn a tymián a maso necháme zatáhnout ze všech stran – nepropékáme dlouho. Celý obsah pánve přendáme do pekáče, vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 5-7 minut podle tloušťky masa. Po vyndání maso přendáme na studený talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 5-7 minut odpočívat.

Servírujeme nakrájené na plátky a znovu lehce osolené s opečeným černým kořenem, batátovou kaší, omáčkou z portského vína a chipsy z černého kořene.

Tip: Jak připravit batátovou kaši (ze sladkých brambor), opečený černý kořen, chipsy z černého kořene a omáčku z portského vína se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU