Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Omáčka z portského vína

Legendární omáčka z portského vína ke zvěřině je mnohem jednodušší, než se zdá. Stačí mít připravených pár základních ingrediencí - silný vývar, portské víno, cibuli, máslo, ty správné bylinky a je to. Jak portskou omáčku připravit vám prozradí Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jaké bylinky se do omáčky ke zvěřině hodí, jaký vývar je nejlepší a čím portskou omáčku zjemnit. Máte-li doma srnčí nebo divočáka, připravte si nezapomenutelnou omáčku, která chuť dokonale doplní.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na omáčku z portského vína

  • 3 polév. lž. másla
  • 50 g červené šalotky
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • větvička čerstvého tymiánu
  • 200 ml červeného portského vína Tawny Port Armilar
  • 200 ml omáčky demi-glace
  • sůl

POSTUP

Na jedné lžíci másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme portské víno a necháme zredukovat na sirup, přibližně na polovinu objemu.

Podlijeme omáčkou demi-glace, přidáme bylinky a svaříme na potřebnou konzistenci.

Tip: Jak připravit demi-glace se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Nakonec procedíme a zjemníme zbylými dvěma lžícemi studeného másla

Podáváme ke zvěřině nebo hovězímu masu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU