Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Černý kořen nejprve důkladně propereme ve vodě, abychom ho zbavili veškerého písku. Poté škrabkou připravíme tenké dlouhé plátky, které ihned smažíme v rostlinném oleji dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce.
Kořen nejprve důkladně propereme ve vodě, abychom ho zbavili veškerého písku a škrabkou oloupeme. Černý kořen rychle oxiduje a mění barvu. Abychom tomu předešli, odkládáme ho rovnou do misky či hrnce s jedním dílem mléka a třemi díly vody – udrží si tak krásnou bílou barvu.
Mléčnou směs lehce osolíme, zeleninu v ní uvaříme na skus, slijeme, nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky a pečeme v pánvi s rozehřátým olejem. Ke konci přidáme i lžíci másla a čerstvý tymián. Nakonec dosolíme podle chuti.
Uvařená zelenina je skvělým základem do salátů a pomazánek (zkuste třeba pomazánku z černého kořene a lososa zde).
Opečená varianta se hodí jako chutná a zdravá příloha, zejména ke zvěřině nebo rybě.
Chipsy se hodí ke slavnostnímu dozdobení mnohých pokrmů a zároveň dodají křupavost.