Počet porcí
26 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Ovocné tyčinky jsou skvělou svačinkou, když potřebujete rychle doplnit cukry a tím pádem i energii. Nemusíte si je ovšem kupovat, jednoduše si je zvládnete připravit sami doma a šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Potřebujete opravdu jen pár surovin a navíc je můžete odměňovat podle chuti. Základem jsou ořechy a sušené ovoce – šťavnaté švestky, meruňky, jablka, mango, ananas, datle, prostě jakékoliv, co vám zrovna přijde pod ruku. Vše stačí dohromady rozemlít v lepkavou hmotu, kterou vyválíte a z obou stran přilepíte na jedlý papír. Po nějaké chvíli v lednici můžete plát rozkrájet na tyčinky a zabalit je dětem do školy nebo sobě do práce.
Energie
383 kJ / 92 kcal
Bílkoviny
1,40 g
Tuky
5,30 g
Vláknina
1,80 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
11,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mixovací nádoby postupně odvážíme vlašské, pekanové a para ořechy. Uzavřeme víkem, zvolíme program manuální vaření a mixujeme 10 vteřin na stupeň 10.
02.Následně do nádoby přidáme datle a sušené švestky (znovu můžeme využít funkci váhy), přiklopíme víkem a znovu mixujeme na stupeň 10, tentokrát po dobu 17 vteřin.
03.Hmotu vyndáme na list pečicího papíru, přikryjeme druhým listem a rozválíme asi na tloušťku 0,5 cm nebo velikost jedné A4. Na každou stranu hmoty vložíme jedlý papír a společně necháme alespoň 30 minut v lednici odležet.
My použili bílý jedlý papír velikosti A4, ale vy můžete zvolit jinou velikost i potištěný jedlý papír například ve tvaru bankovek či s oblíbenými postavičkami.
04.Nakrájíme a skladujeme v lednici v uzavřené nádobě.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT