Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Polévka z pečeného květáku

Kdo by neměl rád chutné krémové polévky! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept na jednoduchý, ale naprosto perfektní krém z pečeného květáku. Zjistíte, jak správně květák připravit na pečení i jak ho ochutit kari a kokosovým mlékem, aby měla polévka ten správný šmrnc. Několik růžiček pečeného květáku si ale nechte stranou, abyste jimi mohli výslednou polévku dozdobit. Skvěle se hodí i veganské kuličky! Polévku si samozřejmě můžete uvařit klasicky v hrnci, ale pokud to chcete mít prakticky bez práce, vyzkoušejte multifunkční robot Monsieur Cuisine, který na přípravu použil Roman Paulus.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g květák
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 65 ml olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 200 g veganské kuličky Vemondo
  • 2 × lžíce kari koření Kania
  • 100 ml kokosové mléko Freshona
  • 1 l zeleninový vývar
  • 1 × snítka čerstvý koriandr

POSTUP

Postup pro manuální vaření v Monsieur Cuisine:

Květák očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přelijeme 50 ml oleje a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 25 minut.

Do robotu nalijeme lžíci olivového oleje. Hrnec nastavíme na manuální vaření, rozpálíme na 130 °C a nastavíme 7 minut. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zapneme pravotočivé míchání zpětným chodem na stupeň 3. Přiklopíme víkem a restujeme. 

Následně přidáme většinu pečeného květáku.

Ke zbytku květáku přidáme veganské kuličky a vložíme zpět do trouby, nastavíme teplotu na 110 °C a necháme prohřívat.

Základ s cibulí a většinou květáku zaprášíme kari kořením, podlijeme kokosovým mlékem, vývarem, dochutíme solí a pepřem. Robot nastavíme na manuální vaření při 130 °C, míchání zpětným chodem na stupeň 3 a vaříme po dobu 10 minut.

Polévku následně rozmixujeme na pravotočivý chod na stupeň 10 po dobu 2 minut. 

Podáváme v hlubokém talíři doplněné zbylým pečeným květákem a prohřátými kuličkami, ozdobené pár kapkami oleje a lístkem koriandru.

Postup bez Monsieur Cuisine:

Květák očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přelijeme 50 ml oleje a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 25 minut.

Do hrnce nalijeme lžíci olivového oleje, na kterém dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Následně přidáme většinu pečeného květáku.

Ke zbytku květáku přidáme veganské kuličky a vložíme zpět do trouby, nastavíme teplotu na 110 °C a necháme prohřívat.

Základ s cibulí a většinou květáku zaprášíme kari kořením, podlijeme kokosovým mlékem, vývarem, dochutíme solí a pepřem. Za občasného míchání vaříme po 10 minut.

Polévku následně rozmixujeme najemno. 

Podáváme v hlubokém talíři doplněné zbylým pečeným květákem a prohřátými kuličkami, ozdobené pár kapkami oleje a lístkem koriandru.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 386 kcal, 13 g bílkovin, 17 g sacharidů, 26 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.