Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Mrkvový dort - Carrot Cake

Mrkvový dort zní napoprvé trochu zvláštně, ale jakmile ho jednou vyzkoušíte, možná už nebudete chtít žádný jiný! Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na to, jak si doma „mrkváč“ upéct. Kromě samotné mrkve budete potřebovat ještě vejce, jablečné pyré, olej a samozřejmě cukr, mouku a třeba také kypřicí prášek. Po samotném pečení můžete během chlazení připravit nadýchaný krém z másla a krémového sýra. Roman Paulus vám posléze ukáže i to, jak správně dort promazat a nakonec ozdobit krémem a třeba marcipánovými mrkvičkami.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 450 g mrkve
  • 4× vejce "M"
  • 120 ml jablečného pyré
  • 180 ml slunečnicového oleje
  • 200 g krystalového cukru
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 káv. lžič. perníkového koření
  • 2 káv. lžič. jedlé sody
  • 2 káv. lžič. prášku do pečiva
  • 1× vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 125 g pekanových ořechů
  • 300 g hladké mouky

Krém

  • 340 g másla
  • 450 g krémového sýra Palouček
  • vanilkové aroma
  • 700 g moučkového cukru

Dekorace

  • marcipánové mrkvičky
  • struhadlo
  • pečicí forma
  • pečicí papír
  • alobal
  • šlehač nebo kuchyňský robot
  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou

POSTUP

Korpus:

Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pekanové ořechy nasucho orestujeme a následně nasekáme najemno.

V míse promícháme nastrouhanou mrkev, vejce, jablečné pyré a olej. Ke směsi přidáme všechny tři cukry, perníkové koření, jedlou sodu, prášek do pečiva, špetku soli, ořechy a hladkou mouku. Vypracujeme tekuté těsto.

Hmotu naplníme do dortové formy vypodložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1 hodinu. Před použitím necháme korpus zcela vychladnout.

Krém:

Změklé máslo s krémovým sýrem a vanilkovým aroma vyšleháme do pěny. Následně přidáme cukr, ještě jednou vyšleháme do hladkého krému.

Tip: Pokud máte rádi dorty méně sladší, cukr klidně uberte.

Hotový krém nandáme do cukrářského sáčku a malou část do druhého sáčku s ozdobnou špičkou.

Dort:

Vychladlý korpus prokrojíme 2x na tři vrstvy, naplníme a obmažeme krémem. Zdobíme rozetkami z krému a malými mrkvičkami z marcipánu.

Tip: Jak jednoduše naplnit a do hladka obmazat dort se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Tip: Jak si připravit růžičky a mrkvičky z marcipánu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU