Mořský vlk grilovaný v celku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Chcete si ugrilovat rybu a mít to prakticky bez práce? Přesně pro tuto příležitost připravil šéfkuchař Roman Paulus recept na celého mořského vlka pečeného na grilu s česnekem a tymiánem. Jediné, co kromě grilu budete potřebovat, je vpichový teploměr, díky kterému poznáte přesně ten moment, kdy bude ryba hotová. Nakonec se naučíte připravit i jednoduchý zkaramelizovaný citron, který vašemu grilování dodá nečekaný šmrnc. Na vlkovi si nejvíce pochutnáte s bagetou, salátem nebo třeba bramborami se zakysanou smetanou.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × celý vykuchaný mořský vlk
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • palička česneku
  • extra panenský olivový olej
  • 1 × citronu
  • krupicový cukr

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 217 kJ / 291 kcal

Bílkoviny

51,50 g

Tuky

5,70 g

Vláknina

2,30 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

7,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Celého mořského vlka vykucháme, vyndáme žábra a očistíme.

Když pečeme rybu v celku, nemusíme odstraňovat šupiny, kůži po upečení sloupneme.

02.Rybu zevnitř osolíme, naplníme čerstvým tymiánem a rozmáčklými stroužky česneku a přendáme na alobal, který zahneme tak, aby vytvořil mističku. Do ryby zapíchneme i teploměr, abychom mohli měřit vnitřní teplotu masa. Pokapeme ji olivovým olejem a posypeme zbylými bylinkami případně i česnekem.

03.Grilujeme na nepřímém ohni v chladnější části grilu, který je zahřátý na 250 °C. Uzavřeme průduchy, aby se gril moc nerozpálil, a grilujeme asi 30 minut. Po 15 minutách můžeme zkontrolovat. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 55 °C.

Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

04.Když je ryba upečená, rozpůlíme citron, který na řezu namočíme do cukru a necháme na horké části grilu zkaramelizovat.

05.Rybu přendáme na prkénko, vykostíme, zakápneme karamelizovaným citronem a podáváme s oblíbeným salátem a opečeným pečivem.

Jak vykostit pečenou rybu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo