Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Celého mořského vlka vykucháme, vyndáme žábra a očistíme.
Tip: Když pečeme rybu v celku, nemusíme odstraňovat šupiny, kůži po upečení sloupneme.
Rybu zevnitř osolíme, naplníme čerstvým tymiánem a rozmáčklými stroužky česneku a přendáme na alobal, který zahneme tak, aby vytvořil mističku. Do ryby zapíchneme i teploměr, abychom mohli měřit vnitřní teplotu masa. Pokapeme ji olivovým olejem a posypeme zbylými bylinkami případně i česnekem.
Grilujeme na nepřímém ohni v chladnější části grilu, který je zahřátý na 250 °C. Uzavřeme průduchy, aby se gril moc nerozpálil, a grilujeme asi 30 minut. Po 15 minutách můžeme zkontrolovat. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 55 °C.
Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Když je ryba upečená, rozpůlíme citron, který na řezu namočíme do cukru a necháme na horké části grilu zkaramelizovat.
Rybu přendáme na prkénko, vykostíme, zakápneme karamelizovaným citronem a podáváme s oblíbeným salátem a opečeným pečivem.
Tip: Jak vykostit pečenou rybu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde