Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Chcete si ugrilovat rybu a mít to prakticky bez práce? Přesně pro tuto příležitost připravil šéfkuchař Roman Paulus recept na celého mořského vlka pečeného na grilu s česnekem a tymiánem. Jediné, co kromě grilu budete potřebovat, je vpichový teploměr, díky kterému poznáte přesně ten moment, kdy bude ryba hotová. Nakonec se naučíte připravit i jednoduchý zkaramelizovaný citron, který vašemu grilování dodá nečekaný šmrnc. Na vlkovi si nejvíce pochutnáte s bagetou, salátem nebo třeba bramborami se zakysanou smetanou.
Energie
1 217 kJ / 291 kcal
Bílkoviny
51,50 g
Tuky
5,70 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
7,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Celého mořského vlka vykucháme, vyndáme žábra a očistíme.
Když pečeme rybu v celku, nemusíme odstraňovat šupiny, kůži po upečení sloupneme.
02.Rybu zevnitř osolíme, naplníme čerstvým tymiánem a rozmáčklými stroužky česneku a přendáme na alobal, který zahneme tak, aby vytvořil mističku. Do ryby zapíchneme i teploměr, abychom mohli měřit vnitřní teplotu masa. Pokapeme ji olivovým olejem a posypeme zbylými bylinkami případně i česnekem.
03.Grilujeme na nepřímém ohni v chladnější části grilu, který je zahřátý na 250 °C. Uzavřeme průduchy, aby se gril moc nerozpálil, a grilujeme asi 30 minut. Po 15 minutách můžeme zkontrolovat. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 55 °C.
Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
04.Když je ryba upečená, rozpůlíme citron, který na řezu namočíme do cukru a necháme na horké části grilu zkaramelizovat.
05.Rybu přendáme na prkénko, vykostíme, zakápneme karamelizovaným citronem a podáváme s oblíbeným salátem a opečeným pečivem.
Jak vykostit pečenou rybu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT