Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na grilovanou zeleninu můžeme použít mnoho druhů zeleniny, ale jako nejběžnější se používají výše uvedené druhy.
Lilek a červenou cibuli nakrájíme na silná kolečka, cuketu a papriky na špalíčky a rajčátka necháme na větvičce. Pouze lilek osolíme a všechnu zeleninu grilujeme v rozpálené části grilu, v případě potřeby dopékáme ve studenější části.
Teprve po ogrilování zeleninu zatepla nakládáme do marinády.
Zeleninu zastříkneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, balsamico a promícháme.
Zeleninu podáváme v míse jako přílohu ke grilovaným masům nebo jako předkrm s rukolou.