Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina – zdravá a skvělá příloha ke grilovaným masům nebo rybám. Jak zeleninu připravit a jak ji vlastně správně grilovat? Na co byste během grilování zeleniny měli pamatovat? Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu a podívejte se na video Romana Pauluse, ve kterém vám náš kuchař ukáže rychlý a snadný recept na grilovanou zeleninu v jednoduché marinádě. Grilujte svou oblíbenou zeleninu jako je například cuketa, lilek, paprika, rajčata, chřest nebo třeba i houby a kukuřice a podávejte ji jako neobvyklý předkrm. Stačí přidat rukolu nebo jiný druh čerstvého salátu a pár hoblinek parmezánu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • cuketa
  • papriky
  • lilek
  • chřest
  • červená cibule
  • rajčata
  • extra panenský olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • čerstvé bylinky (tymián a bazalka)
  • balsamico

POSTUP

Grilovaná zelenina

Na grilovanou zeleninu můžeme použít mnoho druhů zeleniny, ale jako nejběžnější se používají výše uvedené druhy.

Lilek a červenou cibuli nakrájíme na silná kolečka, cuketu a papriky na špalíčky a rajčátka necháme na větvičce. Pouze lilek osolíme a všechnu zeleninu grilujeme v rozpálené části grilu, v případě potřeby dopékáme ve studenější části.

Teprve po ogrilování zeleninu zatepla nakládáme do marinády.

Zeleninu zastříkneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, balsamico a promícháme.

Zeleninu podáváme v míse jako přílohu ke grilovaným masům nebo jako předkrm s rukolou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU