Vývar vlijeme do rozehřátého hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu – mrkev, řapíkatý celer, fenykl, celer, předvařené brambory, cuketu a hrášek. Osolíme, opepříme a necháme podusit a prohřát. Nakonec vmícháme nasekanou listovou petržel.
Lososa zbavíme kůže, zakápneme olivovým oleje, osolíme, opepříme a vaříme v páře na 90 °C asi 5 minut. Multifunkční přístroj Monsieur Cuisine necháme nejdříve předehřát a poté zvolíme program vaření v páře na 5 minut.
Tip: Jak zbavit lososa kůže se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Holandská omáčka:
Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v rendlíku redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.
V míse smícháme žloutky, redukci, trochu citronové šťávy, osolíme, opepříme a na párou vyšleháme do husté pěny. Do husté vyšlehané pěny postupně přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky). Ochutíme zbytkem citronové šťávy, opepříme a osolíme.
Lososa na páře podáváme se zeleninovým ragú a holandskou omáčkou ozdobené snítkou listové petržele.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 672 kcal, 42 g bílkovin, 23 g sacharidů, 42 g tuků.