Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Losos na páře se zeleninovým ragú a holandskou omáčkou

Vaření v páře? Nejlepší způsob, jak zachovat přirozenou chuť a živiny. Losos připravený na páře je šťavnatý a dokonale se hodí k zeleninovému ragú. Holandská omáčka dodá pokrmu luxusní nádech. Vyzkoušejte tento recept Romana Pauluse, který se bude skvěle hodit i na velikonoční tabuli.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 250 ml drůbeží vývar
  • 100 g mrkev
  • 100 g řapíkatý celer
  • 100 g fenykl
  • 100 g celer
  • 200 g brambory
  • 100 g cuketa
  • 100 g mražený hrášek Freshona
  • keramický mlýnek s mořskou solí Deluxe
  • keramický mlýnek s pepřem Deluxe
  • 4 × čerstvý filet z lososa s kůží
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • listová petržel

Holandská omáčka:

  • 150 ml suché bílé víno
  • 3 × kulička celý pepř Kania
  • 2 × bobkový list Kania
  • 1 × cibule
  • 2 × vejce „M“
  • 1 × citron (šťáva)
  • 100 ml přepuštěné máslo

POSTUP

Vývar vlijeme do rozehřátého hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu – mrkev, řapíkatý celer, fenykl, celer, předvařené brambory, cuketu a hrášek. Osolíme, opepříme a necháme podusit a prohřát. Nakonec vmícháme nasekanou listovou petržel.

Lososa zbavíme kůže, zakápneme olivovým oleje, osolíme, opepříme a vaříme v páře na 90 °C asi 5 minut. Multifunkční přístroj Monsieur Cuisine necháme nejdříve předehřát a poté zvolíme program vaření v páře na 5 minut.

Tip: Jak zbavit lososa kůže se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Holandská omáčka:

Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v rendlíku redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.

V míse smícháme žloutky, redukci, trochu citronové šťávy, osolíme, opepříme a na párou vyšleháme do husté pěny. Do husté vyšlehané pěny postupně přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky). Ochutíme zbytkem citronové šťávy, opepříme a osolíme.

Lososa na páře podáváme se zeleninovým ragú a holandskou omáčkou ozdobené snítkou listové petržele.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 672 kcal, 42 g bílkovin, 23 g sacharidů, 42 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.